Traficul din București s-a aglomerat. Ce motive invocă șoferii

Ultima actualizare:

    Bucureștenii au ieșit din case (Foto ARHIVA)sursa foto: Arhiva click.ro
Bucureștenii au ieșit din case (Foto ARHIVA)sursa foto: Arhiva click.ro

E încă stare de urgență în România și sunt în continuare restricții de circulație. Însă oamenii par să nu mai aibă răbdare până după 15 mai, când autoritățile spun că dacă situația sanitară o va impune, o parte din măsuri ar putea fi relaxate. Încă de luni, cele mai glomerate, de obicei, bulevarde din Capitală s-au umplut de mașini. Chiar dacă nu au fost ambuteiaje, numărul mașinilor era mare pe străzi.

Oficialii avertizează că mai sunt două săptămâni în care, în ciuda vremii frumoase, este crucial să mai avem răbdare, să menținem distanțarea fizică și să respectăm restricțiile de deplasare. Altfel, starea de urgență s-ar putea prelungi și după 15 mai, transmite Digi 24.

Luni dimineață, pe bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari, era atât de aglomerat, încâtmașinile stăteau la semafor minute bune.

Și stațiile de autobuz au fost mai aglomerate față de săptămâna trecută.

„Să știți că și eu am observat, de vineri începând, și chiar i-am anunțat pe cei din familie care lucrează de acasă să stea acasă, să nu meargă la cumpărături. De vineri, este exagerat de multă lume, eu vin acum de la serviciu, sunt cadru medical și sunt obligată să vin”, spune o doamnă întâlnită pe stradă.

O relaxare  se observă și în privința purtării măștii de protecție.

Multe persoane au renunțat să mai poate măști pe stradă, cu toate că se pot contamina. ”Nu am mască, am ținut-o toată ziua la serviciu, nu pot să respir!”, a spus o altă persoană din trafic.

A fost aglomerație și în Cartierul Cotroceni. Șoferii au stat la coadă minute în șir pentru pentru a putea traversa o intersecție.

”Se stă aproximativ 2-3 minute la fiecare semafor. E ceva, se simte. Cozile au început după Paște. Cam de joia trecută e mai aglomerat. A ieșit lumea, cât să mai reziste în casă? Trebuie să iasă la muncă, să muncească, ce să facem, trebuie să muncim! ”, a spus un șofer

În ultimele 24 de ore, peste 4.400 de români au fost amendați pentru că nu au respectat ordonanțele militare. Amenzile se ridică la peste 8 milioane de lei. Ultimul raport transmis de autorități arată că în țara noastră, numărul infecțiilor cu Covid-19 a trecut de 11.600 de cazuri.

Citește și: 

Arafat: ”Dacă vedem că situaţia se înrăutăţeşte, măsurile de relaxare nu vor mai fi de la 15 mai”

Orban, despre relaxarea restricțiilor după 15 mai. Ce spune despre deschiderea parcurilor și a restaurantelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net