Tragedie la Cluj. Un băieţel a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a murit de COVID-19


    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Durere fără margini pentru o doi părinți din Cluj. Băiețelul lor a supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a murit din cauza cononavirusului luat din spital. Părinţii dau vina pe medici, arătând că Matei a fost internat într-un salon cu persoane infectate cu COVID-19.

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, relatează Observatornews.ro, citat de Adevarul.ro. Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie Intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeaşi secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici. Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate.

Matei a fost transferat la Infecţioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Abia al treilea test PCR a ieşit pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie. Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar mult prea tarziu. O confirma fişa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienţi confirmati cu Covid 19. În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul moare.

Citește continuarea și reacția medicilor pe www.adevarul.ro

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg