Tragedie! O femeie a murit la coadă la moaştele Sfintei Parascheva

Ultima actualizare:

    Primii pelerini au ajuns deja la racla cu moaștele Sfintei Parascheva
Primii pelerini au ajuns deja la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Vineri noapte, o femeie a murit la Iași, după ce a stat coadă la moaştele Sfintei Parascheva, potrivit România TV. Femeia de 61 de ani era din localitatea Brăieşti şi venise să se roage la „Protectoarea Moldovei”.

Duminică (12 octombrie) românii o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Peste 30.000 de credincioşi din toată ţara au sosit deja la Iaşi, pentru a se închina la moaştele care au fost scoase din incinta Catedralei Mitropolitane și depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Din cauza îmbulzelii care se creează la coadă, dar și a oboselii și a problemelor de sănătate, an de an sunt incidente. Vineri noapte, după ce a stat la rând, unei femei de 61 de ani i s-a făcut rău şi a plecat să caute ajutor. S-a întâlnit cu un voluntar de la Crucea Roşie, care a chemat imediat medicii. Din păcate, aceștia nu au mai reușit să o resusciteze, potrivit România TV. "Persoana avea antecedente cardiace. La sosirea echipajului medical, s-au aplicat metode de resuscitare, dar din nefericire femeia a murit", a declarat Daniela Cimpoeşu, medicul şef UPU-SMURD Iaşi, pentru Mediafax.

Acesta nu a fost singurul incident. Alţi doi credincioşi aflaţi, de asemenea, în zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi au acuzat probleme cardiace, dar după ce au primit îngrijiri medicale s-au întros la rănd, spunând că se simt bine. De asemenea, un bărbat a leşinat în mulţimea de la pelerinaj şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. In plus, un suport pentru lumânări a luat foc, iar pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.

Este de aşteptat ca numărul pelerinilor să crească la câteva sute de mii în următoarele zile. Medicii îi atenţionează pe credincioşii care vin la sfntele moaşte să nu plece de acasă fără să aibă asupra lor medicamente, mâncare şi haine groase. Anul trecut, o femeie din judeţul Prahova, de 55 de ani, a murit la Iaşi în timp ce aştepta să se închine la sfintele moaşte. Ea avea probleme cardiace, iar pe fondul oboselii şi al frigului, i s-a făcut rău, murind la scurt timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net