Traian Băsescu, acuzat de abuz în serviciu. Se redeschide „Dosarul Flora”?


    Fostul președinte nu s-a prezentat joi la termenul de judecată de la Tribunalul București
Fostul președinte nu s-a prezentat joi la termenul de judecată de la Tribunalul București

Avocaţii lui Traian Băsescu au cerut, joi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă, potrivit news.ro. Judecătorii au rămas în pronunţare asupra solicitării.

Traian Băsescu nu s-a prezentat la termenul de joi de la Tribunalul Bucureşti, care a durat aproximativ 15 minute. În schimb, avocaţii săi au cerut ca procesul să se mute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece clientul lor are calitatea de senator. Judecătorii au rămas în pronunţare asupra cererii apărătorilor lui Traian Băsescu. Astfel, magistraţii Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă trimit la instanţa supremă cauza vizând confimarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora. Cauza a fost amânată acum două săptămâni, deoarece fostul preşedinte a fost citat la Palatul Cotroceni, în loc de actualul său domiciliu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost chemat şi în 24 mai 2016, la Tribunalul Bucureşti, în acelaşi dosar, deschis în urma unei plângeri pentru acuzaţia de abuz în serviciu, depusă de vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea. Potrivit plângerii lui Cătălin Năstase, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro. Reclamantul a contestat durata procesului în care Traian Băsescu este intimat, însă Cătălin Năstase nu a fost prezent la termenul de judecată din 24 mai 2016.“Mai am mulţi dintre ăştia care fac plângeri în 2015 din 2003? Mă judec oriunde", a spus Băsescu în sala de judecată.

Fostul preşedinte a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba de o reclamaţie din 2015 pentru o restituire din 2003.“N-am pierdut încă niciun proces pe restituire, aşa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Nu-l cunosc pe Cătălin Năstase, nu l-am văzut, văd că nici nu a venit. Face reclamaţia şi nu vine la termen”, a mai spus Traian Băsescu. 

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
cub horoscop iertare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
Prințul Harry jpg
horoscop bani jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg