Traian Băsescu, din nou preşedinte după 1.269 de ore

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Traian Băsescu a fost suspendat pe 6 iulie, la ora 20.30. Ieri, la ora 17.30, a primit „ok-ul” să revină la Cotroceni ca preşedinte.

După 1.269 de ore de suspendare Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Ceea ce se aştepta a fi o formalitate, citirea în plenul Parlamentului a hotărârii Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, s-a transformat într-un scandal monstru. Parlamentarii USL au refuzat timp de două ore să asigure cvorumul pentru legalitatea întoarcerii preşedintelui.

6 iulie ora 20.30- Parlamentarii votează suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu

simeon stalpnicul png

„Vom bloca întoarcerea preşedintelui suspendat!". Ceea ce părea a fi un zvon, a devenit repede o lozincă preluată de toţi reprezentanţii USL care s-au prezentat ieri la Parlament pentru a lua act de întoarcerea la Cotroceni a lui Traian Băsescu. În timp ce PDL-iştii strigau „conspiraţie", cei de la putere susţineau că este un protest spontan al unor oameni „preocupaţi de ignorarea votului a 7, 4 milioane de români care au decis că nu îl mai vor pe Băsescu".

A fost nevoie de intervenţia tocmai din Africa de Sud de la lucrările Internaţionalei Socialiste, a preşedintelui PSD Victor Ponta pentru a reuşi asigurarea cvorumului şedinţei. În timp ce senatorii şi deputaţii USL încercau să pună de acord ordinele şefilor cu orgoliile personale, afară câteva zeci de protestatari anti-Băsescu erau felicitaţi pentru atitudinea lor de deputatul PSD Victor Socaciu.

Senatorul PNL Ioan Ghişe nu s-a lăsat şi a prezentat plenului Parlamentului o iniţiativă legislativă care amâna cu două zile întoarcerea preşedintelui suspendat în fotoliul de la Cotroceni dar a fost pus la punct chiar de preşedintele Camerei Deputaţilor, PSD-istul Valeriu Zgonea.

Apoi, totul s-a terminat foarte repede: s-a citit decizia Curţii Constituţionale, şedinţa a fost declarată închisă, parlamentarii s-au întors la cele câteva zile de vacanţă pe care le mai au. Aseară, preşedintele Traian Băsescu aştepta publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial pentru a luat drumul Cotroceniului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net