Traian Băsescu, după sondajul în care apare pe locul 3: „Nu voi renunța în favoarea nefericitului Nicușor Dan”

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu nu renunță la cursa pentru primar general al Capitalei
Traian Băsescu nu renunță la cursa pentru primar general al Capitalei

Traian Băsescu, candidatul PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei, se află pe locl trei în topul preferințelor bucureștenilor. Sondajul îl arată cu 9%, după Gabriela Firea și Nicușor Dan. Acesta susține cu tărie faptul că nu va renunța la candidatură în ultima clipă.

„Dacă Nicușor Dan ar fi un tânăr, l-aș compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianța care îl susținea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condițiile în care PMP l-a propus și îndrăznesc să spun, l-a impus ca și candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila. În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR și PNL, Barna și Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuși Nicușor Dan. Nenorociții i-au legat de cât un carton mare pe care au desenat niște cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte mai spune că „să faci asta în ziua în care casele de sondaje îşi fac calibrarea şi toate partidele importante află intenţia de vot a momentului este o mare prostie” și acuză că i-au fost tăiate 10 procente în sondaj.

„Barna şi Orban l-au vândut pe Nicuşor Dan înainte de începerea campaniei, când, în ultima clipă au scos din alianţă PMP care ar fi garantat victoria dreptei, la fel cum de un an asigură guvernului Orban menţinerea la guvernare blocând moţiunile de cenzură”, a continuat Băsescu, care a subliniat faptul că nu va ieși din cursa electorală, așa cum se zvonește.

”În ce mă priveşte le-aş sugera liberalilor şi unor ziarişti şi analişti, să înceteze cu zvonurile că voi renunţa în ultima clipă în favoarea nefericitului Nicuşor Dan. În cariera mea politică nu am vândut niciodată voturi, din respect pentru cei care mi le-au dat. Nici nu am cumpărat, din respect pentru mine”, a concluzionat Traian Băsescu.

Lupta strânsă între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Nicușor Dan ar fi votat de 33% dintre bucureșteni, în timp ce contracandidata sa, primarul în funcție Gabriela Firea, ar obține 30,5% din voturi. Acest lucru reiese din sondajul de opinie realizat de Novel Research.

Traian Băsescu este cotat cu 9% din intențiile de vot. Potrivit aceluiași sondaj, un procent de 18,5% dintre bucureșteni sunt încă nehotărati iar alți 9% ar urma să voteze cu alți candidați.

Ce cred bucureștenii despre rezultatul alegerilor pentru Primăria Capitalei

68% dintre bucureșteni cred că rezultatul alegerilor pentru Primăria Capitalei va fi unul strâns, 31% cred că va fi o diferență semnificativă între câștigător și cel care va fi situat pe locul 2, iar 54% nu cred că Gabriela Firea mai merită să fie primar. Potrivit aceluiași sondaj, 35% dintre cei chestionați sunt mulțumiți de activitatea sa.

840 de persoane au răspuns la sondaj

Sondajul a avut 840 respondenți, marja de eroare fiind de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale.

El a fost realizat prin metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net