Transportul cu metroul se SCUMPEŞTE cu 25%-33%. Care vor fi noile tarife

CLIIMA20120814 0053 1 jpeg
Metroul

Tarifele pentru călătoria cu metroul se vor scumpi cu 25%-33%, preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar cu 62 de călătorii pasagerii vor scoate din buzunar 65 lei, de la 50 lei în prezent, potrivit Mediafax.

Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii va urca de la 60 lei la 75 lei.

Pentru un abonament de o zi va fi achitată suma de 8 lei, faţă de 6 lei în prezent.

Valorile titlurilor comune Metrorex-RATB se vor ajusta corespunzător noilor tarife, se arată în anexă.

Noile tarife sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul.

Proiectul a fost publicat miercuri pe site-ul ministerului Transporturilor, data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii fiind 8 noiembrie.

După ce va fi aprobat, ordinul va intra în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Ultima scumpire a călătoriilor cu metroul datează din august 2012, cea mai mare creştere fiind operată la cartelele de 10 călătorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.

Călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii s-a scumpit de la 1 leu/ călătorie la 1,5 lei/ călătorie, tariful pentru călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii a crescut de la 1,07 lei la 1,43 lei, iar în cazul abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii o călătorie a ajuns să coste 0,92 lei, de la 0,77 lei.

Pentru călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 călătorii tariful s-a majorat de la 0,56 lei la 0,80 lei/ călătorie, iar tarifele la cartela cu două călătorii şi la abonamentul de o zi au rămas neschimbate.

 Astfel, tarifele aplicate din august 2012 au fost de 15 lei pentru cartela de 10 călătorii, 20 de lei pentru abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii, 50 de lei pentru abonamentul lunar cu 62 de călătorii şi 60 de lei pentru abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Ion Hristescu png
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
3 paula seling png png
 Tanc T-80 al Miliției Republicii Populare Lugansk FOTO Profimedia
image png
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg