Traseu tematic de poveste în România! Locul care va fi „vegheat” de celebrii Gerilă, Setilă, Păsări-Lăţi-Lungilă, Flămânzilă şi Ochilă

Personajele din basmul ”Harap Alb” al lui Ion Creangă vor prinde viaţă în diferite locaţii din Piatra Neamț. Este vorba despre un proiect inedit, un traseu unde lumea se va putea plimba "într-o poveste". Traseul este gândit ca și cum povestea lui Harap Alb s-a întâmplat acum 7.000 de ani, scrie adevărul.ro

"Povestea lui Harap Alb", un proiect inedit Foto: Facebook Marius Irimia
"Povestea lui Harap Alb", un proiect inedit Foto: Facebook Marius Irimia

"Povestea lui Harap Alb": un proiect complex

„Uriaşii din basmul "Povestea lui Harap Alb" vor prinde viaţă într-un traseu tematic construit de Primăria Piatra Neamţ pe muntele Cozla. Un proiect de suflet, la care am lucrat mult timp. Va fi un proiect care va promova oraşul la nivel naţional şi va transpune într-o lume de basm natura, istoria locală şi dorinţa de aventură“, a declarat Marius Irimia, viceprimarul municipiului. 

Cum este gândit traseul 

 Proiectul, unul complex, va porni de la stația de sosire a telegondolei și va ajunge până în zona Trei Căldări. Pe întreg traseul lumea se poate plimba, poate face mișcare în aer liber, primeşte informaţii despre biodiversitate, arheologie, istorie.

Traseul este gândit ca și cum povestea lui Harap Alb s-a întâmplat acum 7.000 de ani în perioada Cucuteni. Pe lângă personajele care sunt amplasate în pădure va exista și un generator ecologic de energie electrică.

Aceasta va fi generată de o roată uriaşă, de statura unui om, care va fi acţionată prin alergare şi va produce energia necesară iluminatului pe timp de noapte și camerelor video. Vor exista și camere video-spion, care transmit poze și filmulețe în timp real prin intermediul unei cartele SIM, asemănătoare celor din foişoarele de vânătoare.

Proiectul a fost votat de consilieri 

Iniţiativa a fost votată de consilierii locali, iar primul pas în implementarea ei a fost deja făcut. Începând de ieri, 20 octombrie 2023 şi până pe data de 27 a acestei luni, firmele interesate pot depune oferte pentru construirea „uriaşilor“ de pe culmea Cozla, cea care, împreună Pietricica şi altele, domină orașul nemţean.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
camera ascunsa pexels jpg
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net