Traseul fabulos al celui mai nou drum răsărit în Apuseni. Oferă priveliști necunoscute din inima munților

Trans Vlădeasa este drumul minune din Apuseni care duce spre culmile munților și traversează peisaje mai puțin cunoscute. Șoseaua intră adânc în inima Apusenilor și este o încântare pentru oricine îl parcurge, de o parte și de alta a drumului, peisajele fiind absolut fabuloase.

Drumul oferă priveliști necunoscute ale Apusenilor

image

Drumul deschide accesul către una dintre cele mai puțin cunoscute părți ale Apusenilor și oferă turiștilor o experință fabuloasă, dând posibilitatea de a explora peisaje impresionante.

Drumul asfaltat face parte din circuitul mic al Vlădesei și simplifică accesul către vârf, conducându-i pe turiști aproape de cabana Vlădeasa.

Lungime totală a drumului asfaltat este de 9 kilometri, și chiar dacă pare scurt, serpentinele, diferetnța de nivel și peisajele îl fac extrem de spectaculos. Nici lățimea nu este foarte mare, dar din loc în loc au fost amenajate stații de intersectare sau refugii pentru zonele în care mașinile vin din ambele părți, arată clujcapitala.ro.

O porțiune este încă în lucru, o echipă de muncitori se ocupă pentru asfaltarea a încă unei porțiuni, după care urmează marcarea drumului.

image

Traseul Trans Vlădeasa

Noul drum extrem de spectaculos dezvăluie frumusețea Apusenilor și peisaje prea puțin cunoscute până acum. â

Șoseaua asfaltată denumită Trans-Vlădeasa începe din satul Rogojel din Cluj, la poalele muntelui și se strecoară prin păduri de brazi.

Drumul își continuă traseul spre culmile impunătoare ale vârfului Vlădeasa până la cabana cu același nume. 

De aici, drumeția poate continua la pas până la staţia meteo, iar de acolo încă aproximativ 10 minute până în cel mai înalt punct, aflat la 1.836 de metri altitudine.

Ultimii 3 kilometri au fost asfaltaţi recent. iar pe traseul pe care până acum aveau acces doar maşinile de teren, au apărut şi bicicliştii.

Vârful Vlădeasa este cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa, atingând altitudinea de 1836 m. Culmea e formată din 2 vârfuri, Vlădeasa și Vlădeasa Sud, aflate la o distanță mică unul de celălalt și aproximativ la aceeași altitudine.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
turkey 4181647 1280 jpg
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
sardinia shutterstock 1298190457 jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net