Trei ani fără Radu Beligan. Actorul a fost căsătorit de trei ori

Actrița Nineta Gusti a fost prima soție a lui Radu Beligan. Au fost împreună timp de 15 ani
Actrița Nineta Gusti a fost prima soție a lui Radu Beligan. Au fost împreună timp de 15 ani

A avut o carieră fabuloasă. Unul dintre cei mai respectați actori români, Radu Beligan, a jucat pe scenă până la 97 de ani şi de 300 de ori în piesa «Egoistul». Cu o activitate de peste 70 de ani, marele actor a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena unui teatru.

Radu Beligan a fost unul dintre cei mai iubiți și respectați actori români din toate timpurile. Însă a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”. Ne-a părăsit acum trei ani, pe 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani. Vestea morții sale a surprins toată țara. Îl credeam nemuritor.

Actorul Radu beligan a fost căsătorit de trei ori și a avut patru copii.

Relație de 15 ani cu actrița Nineta Gusti  

Prima soție a lui Radu Beligan era cu cinci ani mai în vârstă decât el.

Dana Crivăț s-a căsătorit cu Radu Beligan în 1952
Dana Crivăț s-a căsătorit cu Radu Beligan în 1952

Grecoaică după mamă, actrița Nineta Gusti l-a cucerit cu trăsăturile pronunțate și privirea intensă. S-au despărțit după 15 ani de relație. Mult timp după aceea, Nineta Gusti a declarat că nu a crezut niciodată la căsătorie. ”Cât despre căsătorie, eu nu am ţinut niciodată la asta şi nici nu cred în ea. Am fost împreună 15 ani cu Radu Beligan, dar nu mai ştiu câţi dintre anii ăştia am fost căsătoriţi. Noi am fost 15 ani împreună.”

Cei doi nu au avut copii, iar actrița a părăsit Bucureştiul prin 1970, mutându-se la Crevedia, unde a locuit într-o casă ţărănească cu curte. În februarie 2002, anul în care s-a stins din viață, a suferit o pareză, fiind ţintuită la pat.

Dana Crivăț i-a dăruit o fiică

După despărţirea de Nineta Gusti, artistul a început un nou mariaj, alături de Dana Crivăţ, împreună cu care are o fiică, Anamaria, stabilită de aproape 30 de ani în Australia.

Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță
Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță

S-a căsătorit cu Radu Beligan în 1952. Radu Beligan și Dana Crivăț s-au despărțit când Anamaria avea numai cinci ani. ”Sigur că este dureros, dar părinții mei au rămas buni prieteni,  lucru rar între doi oameni care au divorțat! Toate sărbatorile, aniversările, vacanțele le petreceam cu cele două perechi de părinți”, a declarat Anamaria Beligan într-un interviu pentru revista Avantaje. Dana Crivăț a murit în 2012.

Cea de-a treia soție i-a dăruit trei copii lui Radu Beligan

Absolventă a Conservatorului din Bruxelles, Marica, cea de-a treia soție a lui Radu Beligan a ajuns în București în anul 1965, în calitate de traducătoare. Așa a cunoscut-o Radu Beligan. Dragostea a fost atât de puternică, încât Marica Pop a acceptat să se stabilească definitiv aici. Un an mai târziu, părinții tinerei își pierdeau viața într-un accident de mașină.


    Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actrițăFOTO: adevarul.ro
Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actrițăFOTO: adevarul.ro

Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță.

În 1993, Marica Beligan a fost răpusă de cancer. Actorul a reușit să facă față durerii muncind enorm și dedicându-se exclusiv teatrului.

Radu Beligan, biografia

Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. A fost profesor la Institutul de Teatru și Film, intre 1950 și 1965. A jucat în sute de piese de teatru și zeci de filme.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, în comuna Galbeni, județul Bacău. ”M-am născut în magazia de marfuri a gării. Tata era numit acolo impiegat. A trebuit să mă ducă să mă boteze în satul care era la trei kilometri în deal, unde erau Primăria și Biserica. Și m-au dus, era iarnă, cu o sanie acolo sus, au rezolvat toate treburile, au facut un chef, erau veseli, fericiți, mi-au aranjat în spate, acolo, pe niște paie să stau eu, iar ei s-au așezat pe o bancă, lângă cel care conducea sania. Și cântau. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul, știa frantuzește. Și, când au ajuns jos, s-au uitat în spate și copilul nu mai era. Îl pierduseră la o zdruncinătură. Căzusem în zapadă”, a povestit actorul.

Citește și

EXCLUSIV Ce a apărut la locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu. Bucăţi din maşină sunt încă peste tot

Cum făceau vedetele plajă pe vremea lui Ceaușescu

zodia singura de sarbatori jpg
dorobantu mana jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
shutterstock 2211785457 jpg
andreea si sergiu hanca jpg
accident brasov
incendiu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg
romania 2148580 1920 jpg