Trei probleme pentru care sistemul de sănătate este în colaps


    Românii nu au încredere în vaccinurile care ar trebui să imunizeze copiii
Românii nu au încredere în vaccinurile care ar trebui să imunizeze copiii

Criza sistemului de sănătate din România a ajuns să amenințe securitatea națională. Consiliul Suprem de Apărare a luat marți în discuție măsurile de revigorare. Click vă prezintă trei dintre scandalurile care au zguduit în ultimul timp sistemul medical.

Un raport al Ministerului Sănătății din 2016, arată că în ultimii cinci ani au fost înregistrate peste 57.000 de infecții nosocomiale în spitalele din România. Cele mai multe au fost în Capitală și în județele Iași, Cluj și Timiș. Secțiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie intensivă, Chirugie și Pediatrie. Anul trecut au fost înregistrate cele mai multe infecții nosocomiale din ultimii cinci ani – 12.316 transmite Mediafax, citând un raport înaintat Parlamentului chiar de ministerul de resort.

În 2010 au fost raportate 8.105 infecții nosocomiale, în 2011 - 8.463, iar în 2012 - 8.278 de infecții nosocomiale.

Cele mai multe infecții nosocomiale, la nivelul acestei perioade a ultimilor cinci ani, au fost înregistrate în București - peste 12.000 de infecții. Topul este completat de județele Iași - peste 9000 de infecții și Cluj, cu peste 7000 de infecții

Scandalul dezinfectanților diluați din spitale este un alt cui în ”coșciugul” sănătății românești. Ministerul Sănătății, cu aprobarea Parchetului General, a făcut publică pe 6 mai, lista cu cele 50 de unități medicale din țară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanților. Toate sunt unități sanitare de prestigiu, iar prezența lor pe listă arată cât de putre este sistemul. Deși mai marii sănătății românești anunțau că, pentru siguranța pacienților, în unitățile sanitare în care s-au înregistrat neconformități, au fost luate toate măsurile pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienților,  nimeni nu a crezut. Deși scandalul a pornit de la produsele firmei Hexi Pharma, multe voci au pus la îndoială calitatea tuturor dezinfectanților și au prezentat mistificarea concentrațiilor, drept o practică de masă în unitățile medicale.

În sfârșit, scandalul vaccinărilor a săpat și el la temelia credibilității unei instituții devenită un uriaș cu picioare de lut. Scandalul dintre taberele pro și contra vaccinare a redevenit actual zilele trecute, după ce Ministerul Sănătății a făcut public un raport care arată că doar în acest an, trei copii au murit de rujeolă, arată o analiză a antena3.ro. Toți minori nevaccinați. Se întâmplă chiar acum în România, o țară care nu are numai o criză perpetuă de vaccinuri, ci și o amplă mișcare anti-imunizare. Atât de amplă încât am ajuns pe primul loc în Europa la neîncrederea în vaccinare și suntem la limita de risc. Adică în orice moment, o epidemie de boli contagioase și periculoase poate scăpa de sub control și produce ravagii printre copii și adulți. Cum s-a ajuns aici? Din inconștiența statului, din lipsa de informare, din refuzul unor medici de a admite că pot apărea reacții adverse severe după injectare, din felul în care cumpărăm vaccinuri și, mai ales, din interesele obscure pentru care a fost sacrificat Institutul Cantacuzino

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Kanye West si Julia Fox jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg