Trei români morți într-un grav accident în Cehia, în timp ce veneau din Anglia

Ultima actualizare:

Tragedie românească pe o șosea din Cehia. Doi români și-au pierdut viața pe loc, altul a murit la spital iar doi concetățeni se zbat între viață și moarte după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de o mașină scăpată de sub control. Românii veneau din Anglia și se îndreptau spre casă 

Microbuzul românilor s-a răsturnat pe autostrada D1 din Cehia. Foto: captură observatornews.ro
Microbuzul românilor s-a răsturnat pe autostrada D1 din Cehia. Foto: captură observatornews.ro

 Evenimentul rutier s-a petrecut luni după-amiază, pe autostrada D1 în direcția Brno relatează presa din Cehia. Remorca microbuzului a fost lovită de un şofer care circula cu viteză pe această șosea, deosebit de importantă din Cehia. Ansamblul rutier a derapat, s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat cu viteză. 

Ce au declarat autoritățile din Cehia despre accident

În microbuz se aflau cinci români, care veneau din Marea Britanie. Aceștia erau originari din localitatea Comăneşti, județul Bacău și se întorceau pe meleagurile natale după ce au muncit în Marea Britanie. 

"Polițiștii deviază traficul de pe autostradă la kilometrul 128. Potrivit primelor informații, autoturismul s-a izbit de o remorcă care era atașată în spatele furgonetei", a explicat potrivit stiridiaspora.ro, purtătoarea de cuvânt a poliției din regiunea Vysočina, Dana Čírtková. 

Autoritățile au declanșat alarmă generală și la fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență și două elicoptere care au transportat răniții grav la spitalul din Brno. Din păcate, două persoane au decedat pe loc. 

"Din cauza numărului mai mare de persoane rănite, un elicopter cu salvatori din Brno a zburat și el pentru a ajuta. Bilanțul accidentului este tragic, două persoane nu au mai putut fi salvate și au sucombat în urma rănilor grave suferite.  

Alți doi participanți la accident au suferit răni moderate și grave și au fost transportați cu avionul la un spital din Brno dar din păcate unul dintre ei a murit ulterior. O persoană cu răni mai ușoare a fost transportată cu o ambulanță la un spital mai mic din zonă", a declarat pentru sursa citată un purtător de cuvânt al serviciului de salvare. 

”Am inițiat acțiuni sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume moartea din neglijență și vătămarea gravă a sănătății din cauza neglijenței”, a dezvăluit pentur stiridiaspora.ro, un reprezentant al poliției din zonă, Jana Kroutilová. Șoferul riscă până la opt ani de închisoare pentru accident.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net