Tren plin de copii, blocat 9 ore în câmp. Ministrul Transporturilor: „Le cer scuze!”

Ultima actualizare:

    Ministrul Transporturilor, Cătălin DrulăFoto: Inquam
Ministrul Transporturilor, Cătălin DrulăFoto: Inquam

Un tren care venea de pe litoral spre București, miercuri seara, a rămas blocat în câmp, timp de 9 ore, la Fundulea. Din cauza condițiilor meteo, locomotiva a rămas fără tensiune în linia de contact. Zeci de pasageri, printre care mulți copii întorși din tabără, au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în întuneric, fără mâncare și fără apă.

„S-au rupt firele de curent, trenul nu se mai alimenta, s-a blocat totul. Eu cred că se putea trimite un diesel să ne tracteze, dar ne-au lăsat 9 ore în câmp, toaletele la refuz, nu ni s-a oferit nimic”, a declarat într-o intervenție la Realitatea PLUS o pasageră. „E o rușine, copiii nu au apă, nu au mâncare, nimeni nu a făcut nimic”, s-a plâns o mămică la PRO TV.

În trenul blocat pe câmp erau zeci de copii

După o noapte de coșmar, trenul a ajuns, în sfârșit, dimineața, în gara din București. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și-a cerut scuze oamenilor. „Pasagerii care au plătit bilet se află într-o situație foarte neplăcută. Copilul meu de patru ani s-a aflat săptămâna trecută într-un tren spre Constanța. Putea să i se întâmple lui. Le cer scuze oamenilor care se află în situația asta”, a declarat ministrul la Antena 3, potrivit clubferoviar.ro.

Întârzieri mari pe calea ferată

Nu este singurul incident pe calea ferată. Din cauza furtunilor care au avut loc în mai multe zone ale țării, traficul feroviar a fost afectat, trenurile ajungând să aibă întârzieri de până la 400 de minute. Altele au fost anulate.

Două marfare s-au ciocnit la Fetești


    Accident feroviar, la Feteștifoto: CFR Infrastructură
Accident feroviar, la Feteștifoto: CFR Infrastructură

Și asta nu e tot. Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe ruta București-Constanța, în apropiere de Fetești. Unul era încărcat cu fier vechi, celălalt cu ciment. Conform Poliției Județene Ialomița, mecanicul trenului care a intrat într-o garnitură staționată se afla sub influența alcoolului. Totodată, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Partea bună este că nimeni nu a fost rănit.

Ce măsuri va lua ministrul Cătălin Drulă

„Cu siguranța feroviară nu are nimeni dreptul să se joace”, a scris joi pe Facebook ministrul Cătăin Drulă, care s-a mobilizat și a promis o serie de măsuri.

„Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Concluziile sunt următoarele:1) Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță.2) Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță.3) La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora.4) Mâine, vineri, am convocat la minister reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați.Deciziile vin după al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România din ultima perioadă.Aceste incidente - soldate din fericire fără victime omenești - provoacă un disconfort uriaș pasagerilor și pagube însemnate la infrastructură.În urma accidentului de noaptea trecută, de la Fetești, vor fi înregistrate întârzieri pe ruta București - Constanța până la efectuarea reparațiilor. Circulația nu va fi însă blocată.Operațiunea este de amploare: 16 vagoane și o locomotivă răsturnate sau deraiate, dar toate echipele CFR SA sunt în teren deja pentru a scurta la maximum perioada de deranj asupra traficului”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net