Trenurile la control!

Ultima actualizare:

    Şefii de la CFR au verificat, ieri, în ce condiţii pleacă trenurile  din Gara de Nord. Au găsit mizerie şi toalete nespălate
Şefii de la CFR au verificat, ieri, în ce condiţii pleacă trenurile din Gara de Nord. Au găsit mizerie şi toalete nespălate

Mizeria din trenuri nu mai este tolerată. Chiar şefii de la CFR merg în controale şi verifică la sânge trenurile care pleacă din gări. Se uită prin toate cotloanele, iar dacă nu e curat lună, firma de salubrizare nu-şi mai primeşte banii.

Dimineaţa, la prânz sau seara. Niciodată nu se ştie exact când şefii de la CFR Călători verifică trenurile. Aşa a fost şi joi (6 august). Au dat o tură la prima oră a zilei, iar la 12.00 şi-au făcut din nou apariţia. Au ales garniturile prin sondaj, după ce au tras un ochi pe tabelă: Craiova, Iaşi, Buzău şi Ploieşti au ieşit la sorţi. Vroiau să ştie cât de curate pleacă din Gara de Nord. Concluzia: sunt murdare. Deşi abia ieşiseră de la igienizare, seminţele şi hârtiile lăsate de pasagerii din cursa precedentă au fost înghesuite sub scaune, nu adunate.

Maria Postelnicu
Maria Postelnicu

Toaletele miroseau îngrozitor, la praguri era un strat gros de praf, amestecat cu resturi, iar geamurile aveau pe ele numai zoaie. Săpunul şi hârtia nu lipseau, cu toate că erau de cea mai proastă calitate. Ceea ce face ca firma de curăţenie să fie depunctată şi pentru asta. ”E clar că nu-i pot da mai mult de nota 7. Asta înseamnă că firma de salubrizare nu-şi va primi banii. Tot ce e sub 8 se penalizează”, anunţă Adrian Vlaicu, director la CFR. Pentru curăţenia lunară, firma Andre, care a preluat contractul din iunie, primeşte 69 de lei pentru fiecare vagon, 27 de lei pentru curăţenia normală şi 17 lei pentru cea curentă, care se face înainte de fiecare plecare în cursă.

Şefii nu mai iartă nimic, de când compania feroviară a fost amendată, luna trecută, de Protecţia Consumatorului cu 100.000 de lei, tocmai din cauza mizeriei.

Maria Postelnicu, 60 de ani, călător Regio:

”Stăm înghesuiţi în compartimente. Aer condiţionat nu e, curăţenie aşa şi aşa. Sunt profund dezamăgită”.I.C., 30 de ani, călător Regio

I.C.
I.C.

”La clasa a 2-a e jale. Nu e aer condiționat, geamul de la compartimentul în care stau nu se deschide și mai e și aglomerat. E saună pe roți”.Floarea Barbu, 66 de ani, călător InterRegio:

Floarea Barbu
Floarea Barbu

”Sunt mulţumită de condiţii. Fac naveta de o lună şi jumătate şi se văd schimbările. E mai curat”.


    Floarea Barbu
Floarea Barbu

Nu mai aruncaţi gunoaie! Riscaţi să primiţi amendă

Directorii de la CFR au inspectat şi un InterRegio care tocmai venise din cursă, de la Craiova. Toaleta era sub orice critică. Coşul de gunoi era gol, iar ghemotoace de hârtie igienică tronau aruncate pe jos. Asta, deşi în cabina de WC era un anunţ prin care călătorii erau rugaţi să păstreze curăţenia. Pasagerii prinşi că nu respectă regulile de bun simţ riscă să fie amendaţi, cu sume cuprinse între 50 şi 200 de lei, de poliţiştii de la Transporturi, care urcă şi ei în trenuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net