Turişti blocaţi în Padina-Peştera, după ce a nins timp de 24 de ore

image
Mai mulţi turişti au rămas blocaţi în zona Munţilor Bucegi

Toate căile de acces către zona montană Padina - Peştera din Munţii Bucegi sunt blocate în acest moment după ce în 24 de ore a nins fără oprire, iar vântul puternic a viscolit zăpada, care depăşeşte un metru pe alocuri. Zeci de turişti sunt blocaţi şi aşteaptă ca utilajele să degajeze drumul.

Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, drumarii au dormit la unităţile de cazare din zonă că să intervină la primele ore ale dimineţii.   „Viscoleşte în continuare şi ninge. N-am mai văzut aşa iarnaă de 25 de ani. Ţine de multe zile vremea asta. Drumarii trebuie să desfunde Dichiu, ca să mai plece oamenii acasă. Trebuie să plecăm în coloană mai mulţi. Sunt mulţi turişti care vor să plece la Hotel Peştera şi la cabanele Padina şi Gură de Rai. De ieri până azi s-a aşternut un nou strat de zăpadă de 15 centimetri. În acest momentu nu se poate urca sau coborî. La Dichiu e blucat drumul. Drumarii intervin cu 8 utilaje”, a spus şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, conform adevarul.ro.  

Angajaţii de la Peştera Ialomiţei au ieşit să dezăpezească aleea care duce înspre obiectivul turistic, întrucât acesta este deschis în perioada aceasta.

ocietatea de Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) din subordinea CJ Dâmboviţa a transmis o informare către operatorii de turism din Zona Padina-Peştera, în privinţa accesului pe drumurile DJ 713, DJ 713A şi DJ 714  

"SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate care are în grijă lucrările de intreţinere pe timp de iarnă a acestor drumuri judeţene vă aduce la cunoştinţa că vom acţiona cu un număr semnificativ de utilaje pentru a menţine în stare de viabilitate aceste drumuri, în limita condiţiilor meteo. Vă rugăm să aveţi în vedere informarea turiştilor cu privire la condiţiile meteo şi de circulaţie pe aceste drumuri. Recomandăm ca turiştii să aştepte informarea noastră telefonică a operatorilor de turism din zonă, din cursul zilei 26 decembrie, referitoare la condiţiile de circulaţie pe aceste drumuri, înainte de a porni la drum”, a precizat directorul LDP, Avanu Mihail Cristia

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Capture JPG
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg