Ucigaşul studentei japoneze a fost condamnat pe viaţă

Ultima actualizare:
Yurika Masuno
Yurika Masuno

Magistraţii trebuie să dea joi o primă decizie în cazul lui Vlad Nicolae, bărbatul care a violat şi ucis o studentă japoneză venită în ţara noastră pe Aeroportul Otopeni. Din cauza gravităţii acestei fapte şi a altor două omoruri şi şapte violuri, procurorii au cerut închisoare pe viaţă.

UPDATE. 14.10

Vlad Nicolae a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane. Decizia nu este definitivă.

Instanţa a finalizat la 1 martie dezbaterile în dosarul în care sunt judecaţi Vlad Nicolae şi poliţistul Gică Ştefănache. Acesta din urmă este acuzat că ar fi falsificat documente dintr-un alt dosar, în care Nicolae era cercetat pentru viol şi violare de domiciliu, favorizându-l astfel pe suspect.

Procurorii au cerut detenţia pe viaţă pentru Vlad Nicolae, având în vedere numărul mare de fapte şi gravitatea acestora, precum şi tulburările psihice de care acesta ar suferi. Iar pentru poliţistul Ştefănache, procurorii au solicitat o pedeapsă cu executare, ţinând cont că minimum pedepsei pentru infracţiunile de care este acuzat acesta este de cinci ani de închisoare.

Nicolae Vlad este acuzat că, în seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova. Două zile mai târziu, în 17 august, la ieşire din otopeni, în zona pădurii, a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă.


    Yurika Masuno
Yurika Masuno

Yurika Masuno

Nicolae Vlad a fost arestat preventiv în 19 august 2012, acesta negând în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net