Uite când pot elevii navetiști să deconteze abonamentele!

simeon stalpnicul png

În sfârșit, s-a reglementat decontarea abonamentelor elevilor care parcurg distanțe mari până la școală! Noua reglementare a intrat în vigoare la sfârșitul lunii noiembrie, când au fost stabilite clar și tarifele maximale.

Mulți elevi din mediul rural au renunțat să mai meargă la ore pentru că nu aveau suficienți bani să plătească transportul până la liceul din altă localitate. Pentru ai îi încuraja să meargă la cursuri, Ministerul Educației a reglementat decontarea abonamentelor pe transport pentru elevii navetiști.

În acest sens, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanța minimă de 3 km, la 174 de lei (fără TVA) pentru distanța maximă de 50 km. Abonamentul se emite și decontează pe distanţa dintre localitatea de domiciliu a elevului şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ.

Decontarea abonamentelor pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se face pe baza următorului calendar: între 1 și 4 ale lunii curente, elevii depun abonamentele emise pentru luna precedentă, între 5 și 8 ale lunii curente, conducătorul unităţii de învăţământ transmite datele la inspectoratul şcolar judeţean, iar între 9 și 10 ale lunii curente, inspectoratul şcolar judeţene transmite datele către Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice. Ulterior, Ministerul Educației virează fondurile necesare efectuării plăților.

Unitățile de învăţământ decontează doar abonamente lunare, nu bilete emise zilnic în contul unui abonament. Decontarea abonamentelor se face numai pentru perioada cursurilor. Abonamentele nu se decontează pentru perioada vacanţelor.

Tarifele maxime pentru abonamentele de transport școlar sunt valabile până la 1 septembrie 2017, apoi vor fi actualizate.

Această mădură vine în sprijinul a peste 125.000 de elevi care au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO