Uite care sunt cele mai tari licee din ţară!

Ultima actualizare:

    În fiecare an, absolvenţii  clasei a VIII-a aşteaptă  cu nerăbdare rezultatele  Evaluării Naţionale
În fiecare an, absolvenţii clasei a VIII-a aşteaptă cu nerăbdare rezultatele Evaluării Naţionale

Elevii foarte buni şi-au văzut visul cu ochii! În urma repartizării computerizate a absolvenţilor de gimnaziu, topul liceelor performante s-a schimbat comparativ cu anul trecut. Primele cinci poziţii ale ierarhiei sunt ocupate de licee din Capitală. În top s-au strecurat şi două licee din Constanţa, unul din Cluj şi unul din Galaţi.

Gata, de-acum suntem elevi de liceu! Puştii de clasa a VIII-a au aflat miercuri la ce colegii au fost repartizaţi în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională.

simeon stalpnicul png

Repartizarea s-a făcut computerizat şi s-a ţinut seama de note şi de opţiunile pe care elevii, împreună cu părinţii, le-au completat pe fişa de înscriere. Admiterea a stabilit şi topul celor mai bune licee, ierarhie în funcţie de ultima medie. Astfel, şase dintre primele zece colegii sunt din Bucureşti. Oraşele Constanţa, Cluj şi Galaţi şi-au făcut loc, de asemenea, în elita şcolilor din România, scrie adevarul.ro.Dincolo de performanţele remarcabile ale multor elevi de gimnaziu, care au obţinut medii foarte mari la Evaluarea Naţională, Ministerul Educaţiei a constatat că aproape 27.757 de copii au abandonat şcoala după opt clase. „Dintre cei 140.706 de candidaţi eligibili nu s-au înscris decât 112.949 de elevi”, arată oficialii din minister.

Totuşi, nu toţi cei care s-au înscris la liceu au reuşit să prindă un loc. Patru adolescenţi cu media peste 9 n-au fost repartizaţi la un colegiu întrucât nu s-au înscris la mai multe licee pentru a-şi asigura un loc.Este vorba despre trei elevi din Bucureşti şi unul din Olt, cu medii cuprinse între 9,05 şi 9,79! În total, 581 de elevi au rămas pe dinafară, deoarece nu au completat suficiente opţiuni pe fişa de înscriere.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net