Uite ce a prins un arădean! Somn uriaş capturat pe Mureş: 80 de kilograme şi 1,80 metri lungime

Ultima actualizare:

    Dănuţ Dan (stânga) şi peştii cărora le-a venit de hacFoto: Arhivă personală
Dănuţ Dan (stânga) şi peştii cărora le-a venit de hacFoto: Arhivă personală

Nu e minciună! Toţi pescarii, mai mult sau puţin pricepuţi, visează la marea captură, dar puţini dintre ei izbutesc să dea lovitura. Trei arădeni, printre care şi Dan Dănuţ, preşedinte al Asociaţiei Nautice Independente, au avut parte recent de adrenalină la maximum. Ei au reuşit să prindă, pe râul Mureş, un somn uriaş.

Răbdarea este un ingredient de bază în reţeta succesului la pescuit. Dănuţ Dan, din Arad, şi doi prieteni şi-au întins lansetele, apoi au aşteptat două nopţi pe Mureş, cu speranţa unei capturi remarcabile. Perseverenţa le-a fost răsplătită după mai multe ore şi au prins trei somni: unul de 7 kilograme, altul de 37 de kilograme şi, în sfârşit, peştele mult visat, de 80 de kilograme.

„Am avut două nopţi grele, dar a meritat din plin să aşteptăm”, povesteşte, însufleţit, Dănuţ Dan. “Cu cel mare dintre somni m-am luptat în jur de 45 de minute, cu teama că o să-mi scape. Am răsuflat uşurat când am văzut somnul de 80 de kilograme pe mal. În prima noapte nu a tras nimic, însă în cea de-a doua i-am prins pe toţi trei. Monstrul a muşcat momeala la ora 1.20”, se mândreşte pescarul arădean.

Ciorbă, saramură şi grătar

Peştele de 80 de kilograme şi 1,80 metri lungime va ajunge pe masa lui Dănuţ, care îşi va invita rudele şi amicii la un festin culinar: ciorbă, saramură şi grătar.

Arădeanul e convins că în adâncurile Mureşului se ascund şi somni mult mai mari. El nu se află la prima ispravă: anul trecut, pe Dunăre, a reuşit să scoată din apă un somn de 90 de kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net