Uite ce bomb─â a g─âsit un cioban pe islaz!

image
Proiectilul ruginit z─âcea de peste 70 de ani pe islazFoto: "Adev─ârul"

Zgomot asurzitor ├«ntr-o comun─â din D├ómbovi┼úa! Geni┼čtii de la Unitatea Special─â de Interven┼úie Ciolpani au detonat s├ómb─ât─â un proiectil de avia┼úie din Al Doilea R─âzboi Mondial, pe un islaz de l├óng─â localitatea Valea Lung─â.

Bomba de 500 de kilograme a fost descoperit─â de un cioban, care a anun┼úat imediat autorit─â┼úile. Proiectilul avea un metru lungime ┼či con┼úinea 75 de kilograme de trotil. Speciali┼čtii au preg─âtit detonarea cu minu┼úiozitate, timp de mai multe ore, pentru a elimina orice pericol. Astfel, oamenii au fost ├«ndep─ârta┼úi pe o raz─â de doi kilometri ┼či au fost sf─âtui┼úi s─â r─âm├ón─â ├«n case, cu ferestrele deschise.┬áPotrivit pirotehni┼čtilor, proiectilul, care putea exploda oric├ónd, provenea, cel mai probabil, de la un avion care s-a pr─âbu┼čit pe islazul de l├óng─â Valea Lung─â ├«n timpul ultimei conflagra┼úii mondiale.

image
Craterul format după explozia proiectilului de aviaţie

După ce pregătirile au fost încheiate, bomba a fost detonată. După explozie, pe islaz s-a format un adevărat crater, în condiţiile în care peste bombă fuseseră puse aproape 50 de tone de pământ.

Video cu detonarea proiectilului pe adevarul.ro!

cub andreea antonescu png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg