Uite ce diamante i s-au furat patronului de la AFI Cotroceni!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oare în mâinile cui s-or afla aceste bijuterii superbe, care valorează 103 de milioane de euro? Deocamdată, atacatorul de la Cannes încă este căutat, iar pe capul lui s-a pus o recompensă de 1 milion de euro.

Jaful de 103 milioane de euro de la Cannes a creat mare vâlvă în rândul tuturor vânătorilor de recompense. Reprezentanţii casei de bijuterii Leliev din Londra au făcut publice primele fotografii ale nestematelor, pentru care vor oferi o recompensă de 1 milion de euro, în schimbul informaţiei ce ar conduce la recuperarea lor. Au fost raportate lipsă 72 de piese, care conţineau inele, pandantive şi diamante, dintre care 34 de piese sunt de „excepţie".

simeon stalpnicul png

Ele au fost furate pe 28 iulie de un individ înarmat, de la expoziţia cu vânzare „Diamante extraordinare" a celebrei Case Leviev, societate specializată în diamante. Bijuteriile aparţineau miliardarului israelian Lev Leviev, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Acestea includ un pandantiv mare cu diamant în formă de inimă de 23,14 carate încorporat în platină, două inele încrustate cu diamante, un smarald în stilul Art Deco şi un colier din diamant, totalizând 127,26 carate, manufacturate în platină şi aur de 18 carate, precum şi diamante în formă de lacrimă cu inserţii de un alb radiant.

Jefuitorul nestematelor are legătură cu celebra organizaţie infracţională, „Pantera Roz", ai cărei membri au evadat curând din închisoare. Gruparea, alcătuită din foşti soldaţi din vechea Iugolslavia, a furat bijuterii din întreaga lume, multe jafuri care au ţinut prima pagină a ziarelor, datorită sumelor mari. Membrii grupării sunt suspectaţi de mai mult infracţiuni, printre care şi trafic de droguri şi crimă, dar sunt specializaţi în furtul de bijuterii.

1.000.000 € pentru recuperare

Un milion de euro. Aceasta este recompensa promisă de compania Lloyd's, asiguratorul celor de la Leviev, oricărei persoane care va ajuta la găsirea bijuteriilor furate din expoziția găzduită de Hotelul Carlton, din Cannes, şi a căror valoare este estimată la peste 100 de milioane de euro. Anunţul publicat marţi în trei mari ziare din Franţa au fost însoţit de imagini ale bijuteriilor. Compania Lloyd's nu este la prima "ofertă" de acest gen.

Click! spune

Omul de afaceri israelian Lev Leviev este un investitor activ în România. Cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, Lev Leviev s-a făcut remarcat în afacerile cu diamante. Magnatul de 56 de ani a făcut avere din vânzarea de diamante, după care s-a lansat în afaceri imobiliare. Acesta deţine mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net