Uite ce faci cu mâncarea rămasă de la masa de Paşte! Șapte preparate noi cu ingrediente vechi

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aţi rămas cu multă mâncare după Sărbători? Nu o aruncaţi! Resturile de friptură, legume, pâine sau mezeluri le poţi folosi ca ingrediente la alte preparate culinare. Uite câteva sfaturi ca să nu arunci mâncarea rămasă după Paște!

Sandvişuri din friptură de miel

Dacă nu ai mâncat toată friptura de miel, preparată pentru sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos cu ajutorul unor şerveţele din hârtie absorbante şi foloseşte-o la prepararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval. Vei avea parte de un mic-dejun delicios!

Salată din friptură de pui 

Friptura rămasă de la masa de sărbători poate fi folosită şi la prepararea unei salate suculente şi pline de vitamine. Carnea de miel, de pui sau de curcan, se scurge de sos, iar apoi se taie în bucăţele. Se adaugă cubuleţe de roşii, feliuţe de ardei, ceapă, măsline şi  salată verde. Apoi se pune puţin ulei de măsline, brânză rasă, sare şi piper. 

Omletă cu legume 

Dacă nu vrei să congelezi legumele rămase, le poţi folosi la prepararea unei omlete. Alege legume cât mai variate şi cât mai colorate precum ardei gras roşu, ceapă, măsline, ardei gras verde, roşii şi taie-le în bucăţele mai mari. Pune-le peste oul bătut, iar apoi găteşte omleta aşa cum o faci de obicei.

Paste cu friptură de curcan 

Carnea de curcan e gustoasă şi plină de vitamine. Nu arunca friptura rămasă! Toacă mărunt carnea, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Este un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste. 

Din mezeluri faci pizza 

Şuncă, jambon, salam... Toate aceste ingrediente rămase pot fi folosite ca topping pentru pizza. Se taie mărunt, se amestecă, se adaugă sare şi puţin piper, condimente şi se presară peste blatul de pizza. Apoi, se dă la cuptor. 

Budincă din cozonac

Cozonacul rămas poate fi folosit pe post de blat de tort, dacă vrei să prepari un tort. Pentru a fi moale, se însiropează bine sau se ornează cu ciocolată caldă. Cozonacul se poate tăia pe jumătate, pe lungime, şi poate fi ornat cu budincă şi câteva fructe proaspete. Astfel, vei ajunge să mănânci o tartă dulce şi delicioasă.

Crutoane din pâinea rămasă 

Pâinea se taie în cubuleţe mici, iar apoi se aşază într-o tavă. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline. Apoi, tava se introduce la cuptor pentru 10 minute. Crutoanele sunt gata când prind o culoare aurie. 

Pune alimentele la congelator

Resturile de mâncare se pot pune la congelator. Porţionează alimentele cât să le consumi o singură dată, iar apoi pune pacheţelele la rece. Odată ce ai scos din congelator mâncarea, aceasta nu se recongelează! Poţi proceda în acest fel cu friptura, mezelurile, sarmalele chiar şi supele sau ciorba. Şi legumele rămase pot fi congelate. Acestea se spală, se scurg bine de apă, iar apoi se şterg cu prosoape din hârtie absorbante. Se taie mărunt şi se pun în pungi alimentare. 

"Friptura se ţine la congelator dezosată"Prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, expert în diabet, nutriţie şi obezitate, a declarat că la congelator nu se pun ouă şi nici brânzeturi. La temperaturi joase grăsimile din brânză se separă de apă, iar produsul îşi modifică atât textura, cât şi gustul. “În schimb, putem depozita la congelator, la -18 grade Celsius friptura de miel, porc sau pui cu condiţia să o curăţăm atât de oase cât şi de sosul în care am preparat-o”.

10 sfaturi ca să foloseşti resturile alimentare

Iată o listă cu zece trucuri de care ar trebui să ţii cont pentru a nu mai arunca resturile alimentare şi pentru a face economie la bani. 

  • Ţi s-a uscat pâinea? Trece-o printr-un jet de apă, apoi pune-o în cuptor câteva minute şi va redeveni crocantă şi bună. 
  • Morcovii s-au veştejit? Ţine-i în apă timp de o oră şi îşi vor recăpăta vigoarea. 
  • Ai cumpărat prea multă salată? Pune-o la supă. Sau o poţi aşeza într-o tigaie cu câteva cepe pentru garnitura unei tarte cu legume. 
  • Cu legumele uitate în frigider se poate prepara lasagna.
  • Pune merele zbârcite în apă clocotită şi îşi vor reveni. 
  • Transferă întotdeauna smântâna proaspătă într-un borcan de sticlă. Aşa se păstrează mai mult timp.
  • Cu resturi de cartofi, jambon şi ceapă prepară o omletă spaniolă de zile mari. 
  • Zdrobeşte pâinea uscată şi păstrează firmiturile pentru peşte sau pui pane.
  • Curăţă de coajă fructele un pic bătute şi foloseşte-le la o prăjitură, un compot sau în iaurturile cu fructe. 
  • Nu arunca lămâile începute sau uscate. Foloseşte-le la îndepărtarea mizeriei şi a pietrei depuse pe obiectele sanitare redându-le, astfel, strălucirea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net