«Uite ce m-au ciuruit ţânţarii!» Enervantele insecte au invadat parcurile şi străzile

Ultima actualizare:

    Tudor ne arată  înţepăturile   de ţânţari, de  pe mână
Tudor ne arată înţepăturile de ţânţari, de pe mână

Încălzirea vremii a înviat ţânţarii care au început să terorizeze românii. Cel mai rău se plâng bucureştenii care deja îşi etalează zilnic „tatuajele” lăsate de enervantele insecte. Autorităţile Capitalei anunţă că vor ataca de abia de astăzi roiurile de „vampiri”, cu zeci de echipaje. Până una alta, specialiştii avertizează cetăţenii asupra programului de ieşire la vânătoare al ţânţarilor.

„Aveţi grijă, între orele 7.30 şi 9.30 şi între 19.00 şi 24.00, pentru că atunci ies la vânătoare", anunţă Andrei Leca, şeful firmei 3 D care deţine monopolul dezinsecţiei în cel mai mare oraş al ţării. Deşi bucureştenii sunt deja cu nervii la pământ din cauza insectelor care vin în zbor şi le sug sângele, autorităţile anunţă că încep campania de dezinsecţie, de astăzi. Copii sau adulţi, nimeni nu este în siguranţă, toată lumea a ajuns să le ştie de frică. Dacă stai pe lângă un parc sau un lac eşti victimă sigură.

„De câteva zile, s-a umplut parcul de ţânţari, chiar şi în timpul zilei, nu numai seara. Pe mine m-au înţepat când am fost în Herăstrău, acolo, pe unde trece calea ferată. Pe mâini, pe spate, pe picioare şi pe gât, peste tot sunt plin de înţepături. Îmi dau mereu cu spirt ca să nu mă mai mănânce", ne-a mărturist Tudor, în vârstă de 9 ani. Maria stă lângă Parcul Moghioroş, dar deja nu mai suportă roiurile: „Vin de peste tot şi intră în case prin plase. Au, domne', o tactică şi o perversitate că îmi este şi frică de ei. Cred că o să înebunesc, pentru că nu mă lasă să dorm", ne-a spus femeia. Pentru a se apăra, reprezentanţii autorităţilor spun că nu au dat cu insecticid din cauza precipitaţiilor care ar fi spălat substanţele.

Valeria Mihăescu, funcţionară: „Fără aparat nu poţi să stai în casă, pentru că te umplu de bube insectele. Pornesc aparatul, cum îi aud, pentru că deja a ajuns să îmi fie frică de ei. Vin, mai ales, noaptea şi, dacă nu sunt pregătită, nu mă lasă să dorm. Doamne, ce au de gând autorităţile, cât ne mai lasă să ne chinuim?"

Matei Damian, 5 ani, preşcolar: „Sunt plin de bube şi mă mănâncă de nu mai pot! M-au înţepat ţânţarii când mă jucam pe stradă. Chiar şi prin tricou m-au muşcat. Mă scarpin tot timpul", s-a plâns băieţelul care locuieşte în cartierul bucureştean Străuleşti, din sectorul 1.

Mariana Georgescu, funcţionară: „În fiecare an, este o problemă mare când se încălzeşte vremea, pentru că apar roiurile de ţânţari. Vin şi te înţeapă ţânţarii când îţi este lumea mai dragă. Dacă ai nenorocul să ieşi seara din casă sau să te plimbi prin parc, gata, ţi-ai semnat sentinţa, te atacă bestiile."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net