Uite ce pensie are omul care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu

Ultima actualizare:

La 25 decembrie 1989, soții Elena și Nicolae Ceaușescu erau condamnați la moarte, la Târgoviște. Din completul de judecată, care a ordonat uciderea fostului dictator comunist și a soției sale, a făcut parte și Gelu Voican Voiculescu, acum pensionar.

Gelu Voican Voiculescu a devenit foarte cunoscut în decembrie 1989, când a avut un rol activ în Revoluție. Alături de personaje precum Virgil Măgureanu și Victor Atanasie Stănculescu, Voiculescu a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat pe soții Elena și Nicolae Ceaușeascu la moarte.

În ultimii ani, după ce s-a pensionat, Voiculescu (75 de ani) s-a retras din viața publică. În anul 2016, a fost cooptat în calitate de consilier personal la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist. Cu această ocazie, Voiculescu și-a depus declarația de avere.

Conform documentului cercetat de Bugetul.ro, „călăul” soților Ceaușescu încasează lunar o pensie de 1.920 lei. Și-a rotunjit veniturile lunare anul trecut, pentru funcția de consilier, când primea lunar și un salariu de 2.640 de lei.

Cine este Gelu Voican Voiculescu

S-a născut la 8 februarie 1941, la București. El a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator comunist al României, Nicolae Ceaușescu, și pe soția sa. De asemenea, Voiculescu a asistat la execuția soților Ceaușescu, din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, ocupându-se de aducerea trupurilor neînsuflețite la București, precum și de îngroparea acestora.

Gelu Voican Voiculescu a ocupat funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Mai mult, el a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, dar și ambasador în Tunisia și Maroc.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net