Uite ce riști dacă te-au prins cu telefonul la volan!

Ultima actualizare:

    Vei primi peste 700 de lei amendă și patru puncte de penalizare dacă mai folosești telefonul mobil în timp ce conduci sursa foto: click.ro
Vei primi peste 700 de lei amendă și patru puncte de penalizare dacă mai folosești telefonul mobil în timp ce conduci sursa foto: click.ro

Îți place să-ți faci selfiuri în timp ce te afli la volan? Transmiți live pe rețelele de socializare în timp ce conduci mașina? Îți fotografiezi kilometrajul de pe bord în timp ce gonești pe autostradă? Postezi fotografii pe care le faci în trafic, cu o mână pe volan, cu una butonând telefonul? Vei fi sancționat de lege mult mai aspru!

Guvernul propune spre dezbatere un proiect de ordonanţă de modificare a Codului rutier care îi vizează pe toți șoferii fotografi de ocazie, dar și pe biciliști, căruțași sau persoane care merg pe trotinete electrice.

Aleșii au decis: stai cu mâinile pe volan!

Adio selfiuri în timp ce gonești spre mare! Adio poze sau filmulețe pe care le postezi imediat pe net, cu un ochi la drum, cu unul în telefon! Dacă te prinde poliția că folosești smarthon-ul în timp ce conduci, vei plăti amendă de peste 700 de lei și poți rămâne chiar fără permis pentru 30 de zile.

Peste 700 de lei amendă și patru puncte de penalizare

Dacă ești șofer și te prinde poliția butonând telefonul în timp ce conduci mașina, vei plăti o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei și primești și patru puncte de penalizare. Dacă ai încălcat o regulă de circulație în timp ce stai pe net, pe lângă amendă și puncte, mai rămâi și fără permis pentru 30 de zile.

Vor fi amendați și bicicliștii

Deocamdată, pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului sunt sancționați doar șoferii de autovehicule, iar amenda este până în 435 de lei plus două puncte de penalizare. Însă, după ce proiectul de lege va intra în vigoare, vor fi amendați și cei care nu sunt obligați să dețină permis de conducere pentru vehiculele cu care circulă: bicicliști, personanele care merg cu trotineta, căruțașii etc. Potrivit noilor modificări, aceștia vor fi obligați să plătească între 870 și 1.160 de lei.  

Poliția va desfășura o campanie de informare

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat, iar apoi publicat în Monitorul Oficial. Noile prevederi urmează să se aplice în termen de 60 de zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliţia Rutieră trebuie să desfăşoare o campanie de informare în acest sens.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/lume/vrut-sa-se-sinucida-pe-facebook-sofer-rom...

https://www.click.ro/news/national/accident-transmis-pe-facebook-doi-ado...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net