Uite ce salariu va avea Codruța Kovesi la Bruxelles!

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi va avea un salariu de trei ori mai mare decât lua în RomâniaFOTO: adevarul.ro
Laura Codruța Kovesi va avea un salariu de trei ori mai mare decât lua în RomâniaFOTO: adevarul.ro

Laura Codruța Kovesi va avea un salariu de trei ori mai mare decât avea în România. Fosta șefă DNA a dezvăluit câți bani va câștiga pentru funcția de procuror șef la Parchetul European.

Laura Codruța Kovesi va avea o funcție importantă în UE, cea de procuror șef la Parchetul European, instituție nou înființată care va viza furtul din bani europeni. Invitată la Europa FM, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție a declarat și ce chirie a găsit și câți bani îi rămân din salariu, făcând o comparație cu cât lua la Parchetul General din România.

”Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună.  Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

”Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu mă plâng”, a mai spus Codruța Kovesi la postul de radio.

În România, salariul procurorului șef DNA este de 26.959 lei (5.736 euro), la care se adaugă 3.499 lei spor de risc și suprasolicitare, plus spor de condiții grele. În total, 34.456 lei, echivalent a 7.330 euro.

Citește și:

Cine este Laura Codruța Kovesi?

Laura Codruța Kovesi a fost votată procuror șef european. Va conduce Parchetul European

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net