Uite cum păstrezi cafeaua cât mai proaspătă

Ultima actualizare:

Pune cafeaua în frigider Frigiderul este soluţia optimă pentru depozitarea cafelei. Stocată într-un mediu rece şi înunecos, boabele sau cafeaua măcinată îşi păstrează aroma timp mai îndelungat. Atenţie însă la umiditatea din frigider Este bine ca punga sau borcanul să fie închise ermetic.

Alege săculeţi speciali Este bine să ştii că pe piaţă există săculeţi speciali pentru păstrarea boabelor de cafea. Aceştia sunt confecţionaţi din fibre naturale ce permit eliberarea dioxidului de carbon produs de cafea. Este indicat ca săculeţii să fie opaci pentru a împiedica pătrunderea luminii şi a razelor soarelui care ar putea fecta aroma.

Cumpără recipiente din ceramicăCafeaua boabe şi măcinată poate fi păstrată foarte bine în borcane sau recipiente din ceramică. Acest material izolează foarte bine. Evită sticla deoarece acesta permite luminii să pătrundă în interior.

Aşază borcanul în cămarăPe un raft din cămară, la loc întunecos şi răcoros cafeau ta îşi va păstra aroma zile îndelungate. Asigură-te că raftul este uscat deoarece cafeaua atrage umiditatea. Evită dulapurile sau rafturile care sunt aşezate în preajma aragazului sau cuptorului deoarece căldura degajată afectează gustul cafelei.

Păstrează boabele în congelatorDacă nu consumi repede cantitatea de cafea pe care ai cumpărat-o, este bine să o păstrezi boabe pentru că măcinată îşi va pierde din savoare. Recipinetul în care o ţii trebuie să fie închis ermetric şi depozitat în congelator. Temperaturile scăzute vor încetini foarte mult procesul de degradare al boabelor. Este recomandat să nu scoţi şi să bagi recipientul de mai multe ori în congelator.

image
image
image
image
image
image
Kevin Hill profimedia jpg
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
bacalaureat inquam photos jpeg
hudson hornet 1951 licitatie jpg
970 5 fotoADocea Untold jpg
jose ruben mexic zoo jpg