Uite cum scapi de moliile din bucătărie!

Ultima actualizare:

Cum să elimini moliile de bucătărie

Cea mai sigură cale de a elimina moliile din dulapurile infestate este o curăţare atentă a întregii zone. Scoate şi verifică toate alimentele din dulapuri şi aruncă pe loc (direct la ghenă sau la o pubelă din exterior) orice aliment suspect.

Foloseşte aspiratorul pentru a elimina orice ou de molie căzut, apoi spală bine dulapul cu apă cu oţet. Apasă puternic cu laveta atunci când speli dulapul, pentru a te asigura că elimini orice larvă ataşată de lemn.

După ce ai curăţat bine zona infestată, poţi cumpăra o capcană pentru molii, astfel încât orice insectă care a scăpat să fie ucisă.

Cum previi apariţia moliilor

Moliile se instalează mai greu într-o bucătărie curată, în care deschizi aproape zilnic dulapurile şi faci curăţenie în mod regulat. Pentru a elimina orice şansă ca moliile să îţi infesteze bucătăria, poţi congela timp de patru zile orice aliment uscat pe bază de cereale pe care îl cumperi. Moliile, ouăle şi larvele nu vor supravieţui în congelator, iar problema va fi rezolvată din start.

Levănţica poate ţine moliile departe, dar nu oferă cea mai plăcută aromă pentru bucătăria ta. Moliile nu suportă nici mirosul frunzelor de dafin şi al uleiului de eucalipt. Poţi pune câte o frunză de dafin în fiecare recipient închis sau poţi umezi puţină vată în ulei de eucalipt, pe care să o pui apoi în colţurile dulapului.

Dacă păstrezi curăţenia şi foloseşti soluţiile de exterminare şi prevenire a apariţiei moliilor, poţi uita de problemele de sănătate pe care le pot provoca moliile de bucătărie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net