Uite cum se întreţine parchetul laminat

Atenţie la praf!Aspiră în locuinţa ta cât mai des pentru a preveni depunerile de praf atât pe obiectele de mobilier cât şi pe parchet. De asemenea, la intrarea în casă pune un covoraş pentru ştergerea încălţămintei.

Asigură un nivel optim al temperaturii şi umidităţii din camerăParchetul laminat este fabricat în aşa fel încât temperatura optimă de folosire să fie între 18 şi 24 de grade Celsius. Dacă vei menţine această temperatură, parchetul tău nu va avea deloc de suferit. Umiditatea este un factor foarte important! Având ca material de bază lemnul, parchetul se dilată la umezeală şi se contractă la uscare. Pe perioada iernii, din cauza umidităţii ridicate, parchetul se poate umfla. Ce trebuie să faci? Să încălzeşti bine camerele şi să foloseşti chiar şi un dezumidificator.

Cum îl cureţi?Parchetul se curăţă numai cu produse speciale destinate lemnului. Foloseşte foarte puţină apă şi evită solvenţii! Nu spăla parchetul cu produse destinate curăţării gresiei! Nu folosi bureţi abrazivi sau perii de sârmă! Când îl aspiri, ai grijă ca nu cumva peria aspiratorului să zgârie parchetul.

Mare grijă atunci când muţi mobilaPicioarele metalice sau din lemn dur ale fotoliilor sau canapelei se îmbracă într-o cârpă moale din bumbac. Abia apoi poţi muta mobilierul prin casă.Cârpa va proteja parchetul de zgârieturi. Recomandat este să nu împingi mobila, ci s-o ridici şi s-o plasezi apoi unde doreşti. De asemenea, montează pe picioarele obiectelor de mobilier protecţii pentru protejarea parchetului, mici dispozitive pe care le găseşti în magazinele care vând mobilă. 

Văruieşti în casă? Acoperă parchetul!Parchetul poate fi acoperit cu folii mari de plastic. Nu pune ziare pe jos pentru că acestea se mişcă, iar varul sau vopselurile pot distruge parchetul. În acelaşi timp, trebuie să ştii că parchetul se zgârie şi atunci când intri încălţat în cameră.

Horoscop dragoste webp
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
andreea antonescu jpg
harry si meghan jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg