Uite cum se rupe asfaltul plătit cu 12 milioane de euro!

Ultima actualizare:

    Aici sunt banii reşiţenilor
Aici sunt banii reşiţenilor

Bani irosiţi! Străzile din Reşiţa au fost asfaltate de mântuială, într-un proiect care a costat nu mai puţin de 12 milioane de euro. Specialiştii Universității Politehnice din Timișoara au confirmat printr-o expertiză oficială că lucrările au fost executate în batjocură.

Specialiştii confirmă! Printr-un raport trimis Primăriei Reşiţa la începutul săptămânii, experţii de la Universitatea Politehnică Timişoara au stabilit că stratul de asfalt a fost cu şapte centimetri mai subţire decât grosimea contractată prin caietul de sarcini. În loc de zece centimetri de asfalt, firma angajată de primărie, Eco Bau Parc, a turnat doar trei centimetri de asfalt.

Contractul pentru repararea a 25 de kilometri de drumuri din trei cartiere ale oraşului a fost semnat de fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepănescu (PSD), în anul 2014. Municipalitatea a împrumutat de la bănci, pentru realizarea proiectului, 12 milioane de euro, sumă care trebuie returnată de la bugetul local într-o perioadă de 30 de ani. Stepănescu a fost arestat preventiv în noiembrie 2015, pentru luare de mită, şi nu şi-a mai încheiat mandatul.  

Bitum de calitate îndoielnică

Actualul primar al Reşiţei, Ioan Popa (PNL), a semnalat, în februarie, calitatea execrabilă a asfaltărilor, în perioada în care lucrările ieşeau din perioada de garanţie de 3 ani. Tot atunci, edilul a contractat şi Politehnica din Timişoara pentru realizarea unei expertize.

„Concluziile specialiştilor sunt clare. În unele zone, stratul de asfalt măsoară trei centimetri în loc de zece centimetri, cât ar fi fost normal. Nici materialul care trebuia pus între straturile de asfalt nu este dintre cele folosite în astfel de situaţii, de aici şi calitatea îndoielnică a bitumului turnat”, spune Ioan Popa. Reprezentanţii firmei de construcţii Eco Bau Parc n-au putut fi contactaţi.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net