Uite cum se sărbătorea 1 Iunie în comunism!

simeon stalpnicul png
Nicolae ╚Öi Elena Ceau╚Öescu se ar─âtau foarte preocupa╚Ťi de soarta copiilor

Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului nu era liber─â, ├«n anii comunismului. Se s─ârb─âtorea la ╚Öcoal─â sau la gr─âdini╚Ť─â, cu serb─âri ale c─âror tematic─â era de a mul╚Ťumi partidului pentru copil─âria liber─â ╚Öi fericit─â. Iat─â cum ar─âta 1 Iunie, pe vremea lui Ceau╚Öescu!

1 Iunie era pentru copiii din comunism o zi de ╚Öcoal─â, ├«ns─â, pu╚Ťin diferit─â, ├«n sensul c─â nu se f─âceau ore, ci serb─âri ╚Öi diverse concursuri. Cine a tr─âit acele vremuri ├«╚Öi poate aduce aminte c─â manifest─ârile ├«nchinate copiilor patriei socialiste se desf─â╚Öurau sub semnul propagandei ╚Öi educa╚Ťiei ├«n spirit patriotic-comunist.

simeon stalpnicul png
Pionierii patriei participau la serb─âri ╚Öi concursuri, de Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului

├Än timp ce pre╚Öcolarii veneau ├«mbr─âca╚Ťi ├«n uniformele de ╚Öoimi ai patriei, elevii scoteau de la naftalin─â costumul de pionier, de care erau foarte m├óndri. De la serb─ârile care se desf─â╚Öurau ├«n ╚Öcoli ╚Öi gr─âdini╚Ťe de Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului nu lipseau poeziile patriotice, ├«nchinate, bine├«n╚Ťeles, conduc─âtorilor iubi╚Ťi, Elena ╚Öi Nicolae Ceau╚Öescu, care aveau grij─â de copiii patriei. De asemenea, c├óntecele patriotice, precum ÔÇ×Noi ├«n anul 2000ÔÇŁ sau ÔÇ×Eu m-am n─âscut acolo unde brazii c├ónt─âÔÇŁ, erau nelipsite. To╚Ťi copiii le ╚Ötiau!

Elevii de liceu, adică UTC-iștii, făceau, de 1 Iunie, diverse montaje literare și participau la tot felul de concursuri, sub atenta supraveghere a secretarului de partid.

La nivelul fabricilor ╚Öi uzinelor, se formau delega╚Ťii de muncitori care mergeau, ├«n special, la casele de copii unde duceau cadouri.

Ziua Interna╚Ťional─â a Copilului se s─ârb─âtore╚Öe ├«n fiecare an, la 1 Iunie, aceasta fiind men┼úionat─â pentru prima dat─â la Geneva, la Conferin┼úa Mondial─â pentru Protejarea ┼či Bun─âstarea Copiilor, ├«n august 1925.

Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
livia graur jpeg
alina sorescu alexandru ciucu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg