Uite cum va fi admiterea la liceu în noul an școlar!

Ultima actualizare:

    Noul an școlar va începe la 12 septembrie și va avea multe noutăți importante
Noul an școlar va începe la 12 septembrie și va avea multe noutăți importante

Se va auzi din nou clopoțelul luni, 12 septembrie. Noul an școlar va începe cu o mulțime de noutăți. Prima este că școala începe cu trei zile mai devreme decât a fost până acum. Și admiterea la liceu se schimbă.

Noul an școlar va începe peste zece zile, în 12 septembrie și va avea doar 169 de zile lucrătoare, față de 175 de zile cât a fost anul trecut. De marți, 13 septembrie, vor începe cursurile, de regulă cu niște recapitulări a materiei din anul școlar precedent.

EXAMENE

Atenție! Media din gimnaziu va conta doar 20%, la media de admitere la liceu, față de 25% cât a fost anul acesta. Repartizarea computerizată se va face într-o singură etapă, iar cei rămași fără loc vor fi repartizați, de la caz la caz. Examenul de Bacalureat nu se schimbă, dar Ministerul Educației vrea să facă mai atractive școlile profesionale.

MANUALE

Vor fi manuale noi și gratuite pentru clasele I – IV și IX – XII, a promis Ministerul Educației. Doar la clasa a IV-a vor lipsi cinci manuale, la cele mai importante materii, din pricina licitațiilor contestate de mai multe ori. Așadar, cărțile de Română, Matematică, Științele naturii, Istorie și Geografie vor întârzia.

DISCIPLINĂ

Pentru prima dată după 1990, elevii vor avea un Statut care stabilește drepturile și îndatoririle școlarilor. Fără telefon mobil la ore, fără alcool sau țigări în școală, fără violențe, fără absențe. Toate aceste abateri vor fi sancționate cu scăderea notelor la Purtare.

VACANȚE

Vacanța de iarnă  este programată între 24 decembrie 2016 și 8 ianuarie 2017. Următoarea este între semestre, între 4 și 12 februarie. Vacanţa de primăvară  va fi între19 - 30 aprilie 2017, iar cea de vară între 17 iunie și 10 septembrie 2017. În perioada 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele mici şi grupele de grădiniță sunt în vacanţă. Pentru clasa a XII-a, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

”ȘCOALA ALTFEL”

Va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi va fi programată de fiecare școală în parte. Perioadele ar putea fi: 21 noiembrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 şi 15 mai - 9 iunie 2017 (învăţământul preşcolar şi primar), respectiv 17 octombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 şi 15 mai - 9 iunie 2017 (pentru clasele V-XII).

TEZE

Vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Și în acest an se vor face Evaluare națională la clasele a doua, a patra, a șasea, a opta și simulările examenelor.

ZILE LIBERE

Prin lege aceste zile sunt nelucrătoare, pe lângă cele religioase: 5 octombrie -Ziua internaţională a educaţiei, 5 iunie -Ziua învăţătorului şi 1 iunie -Ziua copilului.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net