Uite de ce nu sunt bani pentru subvenţionarea căldurii! Fraude de milioane de euro la RADET

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 13.40: Oprescu: "Problemele sunt vechi"

Primarul general Sorin Oprescu a susţinut o declaraţie de presă referitoare la ancheta care îi vizează pe capii RADET. A precizat că o serie de probleme legate de proasta gestiune a regiei sunt cunoscute de mai mulţi ani. "Eu însumi am informat opinia publică, Consiliul Generali, autorităţile centrale asupra problemelor grave care se petrec la RADET. Acestea nu au apărut ieri. Sunt vechi şi ne confruntăm cu ele de peste 15 ani. În noiembrie 2012 am solicitat primului ministru o anchetă a Corpului de control, care este în curs de finalizare. Am spus de nenumărate ori că nu putem subvenţiona la nesfîrşit un sistem neperformant tehnic şi economic, la care se suprapun, iată, şi pierderi cauzate de proasta gestiune şi posibile acte de ilegalitate. Din acest motiv, consider că acţiunea de verificare, precum şi concluziile anchetei Corpului de Control ne vor ajuta să facem ordine în această activitate de mare importanţă pentru populaţia Municipiului Bucureşti", a afirmat Oprescu.

UPDATE Ora 10.15: Şefii RADET, momiţi cu vacanţe de lux şi bilete la meci

Reprezentanţii regie de termoficare nu s-au ales doar cu bani în urma contractelor păguboase pentru RADET, ci şi cu vacanţe plătite de patronii firmelor beneficiare ale lucrărilor de infrastructură. Conform unor surse din jurul anchetatorilor, citate de rtv.net, şefii regiei ar fi primit drept mită inclusiv bilete la meciul de fotbal Chelsea-Steaua, din optimile Europa League.

Opt persoane din conducerea RADET, printre care şi directorul societăţii, sunt cercetate de poliţişti după ce oamenii legii au depistat săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care resursele financiare ale societăţii au fost diminuate. În fapt, capii RADET sunt acuzaţi că au semnat contracte preferenţiale cu anumite firme pentru mentenanţa sistemului de termoficare. Banii erau oferiţi acestor firme, însă lucrările nu au fost executate niciodată. Potrivit poliţiştilor, şefii RADET beneficiau de comisioane consistente în urma acestor contracte.

Oamenii legii au făcut în această dimineaţă percheziţii la 38 de adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, dar şi la societatea Erbaşu, abonată la contracte publice cu RADET. Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Activităţile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, scrie realitatea.net.

Societatea RADET se află în subordinea Primăriei Capitalei şi este, de mai bine de 20 de ani, “o gaură neagră” a Municipalităţii care înghite anual sute de milioane de lei sub formă de subvenţii. În ultimii ani, însă, Primăria Capitalei a redus considerabil subvenţiile la căldură, majorând tariful Gigacaloriei pentru populaţie. Acest lucru a dus la facturi mai mari la energie termică, nu şi la eficientizarea activităţii RADET.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net