Umblă de o lună pe străzi în căutarea stăpânului mort

Ultima actualizare:

    Lucky a fost crescut de mic de omul fără adăpostFoto: Ziar de Cluj
Lucky a fost crescut de mic de omul fără adăpostFoto: Ziar de Cluj

Trist şi dezorientat. Aşa se plimbă Lucky pe străzile din Cluj, după ce, stăpânul său, un om fără adăpost care l-a hrănit ani de zile, a murit. Câinele îl caută, însă, de o lună, la fiecare colţ de stradă. Impresionată de loialitatea lui, o familie vrea să îi ofere un cămin.

Lucky e un căţel negru, cu blana lucioasă şi ochii prietenoşi. Ani de zile a fost prietenul nedespărţit al domnului Nagy, un om al străzii care îşi făcea veacul în zona Billa de pe Calea Floreşti, scrie Ziar de Cluj. Domnul Nagy l-a luat de mic şi a împărţit împreună cu el puţina mâncare de care reuşea să facă rost din cerşit. Dormeau împreună pe o saltea, într-un cort pe care bărbatul îl improviza în zona magazinului Billa.

Cei care locuiesc, lucrează sau frecventează zona îi cunosc pe Lucky şi pe stăpânul său. Pentru paznicii, vânzătorii sau locatarii zonei, Lucky şi domnul Nagy făceau parte din peisajul obişnuit. Bărbatul a murit însă, la 1 decembrie, pe spaţiul verde unde dormea de obicei. ”L-au găsit îngheţat, au spus că a făcut infarct. L-a înmormântat Primăria, dupa vreo 2 săptămâni”, spun angajatele unui magazin din zonă, care îi ştiau pe cei doi de 4 ani. “Îl chema Nagy Acatiu şi era din Târgu Mureş. Noi îi mai dădeam bani şi mâncare. Era foarte politicos, prietenos, umbla destul de curat şi vorbea frumos. Ne-a povestit că făcut puşcărie vreo 20 de ani şi când a ieşit, ca să nu fie o povară pentru familie, a venit la Cluj şi a stat pe străzi. Trăia prin zona asta de mai bine de 4 ani, iar pe Lucky l-a luat lângă el, de mic”, a povestit una dintre femei.

Domnul Nagy a trăit mai bine de 4 ani  pe străzile din Cluj
Domnul Nagy a trăit mai bine de 4 ani pe străzile din Cluj

Acum, de când bărbatul a murit, Lucky îl caută în neştire prin toate locurile pe care le-au colindat împreună, în ultimii ani: în parcarea Billa, pe la garaje, în staţiile de autobuz. Tremură de frig şi încearcă să se apropie de fiecare om care trece.

Impresionaţi de loialitatea câinelui, un grup de iubitori de animale l-au comparat cu celebrul Hachiko şi au încearcat să îi găsească un cămin călduros, ca să scape de nopţile geroase. Ieri, o familie şi-a arătat interesul să îl adopte pe Lucky. 

Hachiko, cel mai fidel câine din lume

Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a aparţinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit. Fără să ştie că stăpânul său a murit în urma unei hemoragii craniene, Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 9 ani. Povestea lui a emoţionat întreaga lume.

La început, japonezii mergeau în staţia Shibuya pentru a se întâlni cu Hachiko şi a-i da de mâncare. Apoi, povestea a ajuns şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal. Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net