Un adolescent de la un centru de plasament din Buzău și-a dat foc cu o brichetă

Un nou eveniment grav s-a petrecut într-un centru social. La Buzău, la centru de plasament pentru copiii cu handicap, un băiat de 16 ani și-a dat foc cu o brichetă pe care o găsise la un coleg. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. 

Victima este internată în stare gravă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Foto:hotnews.ro
Victima este internată în stare gravă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Foto:hotnews.ro

Adolescentul este internat în Centrul pentru copii și tineri cu nevoi speciale din anul 2011. Potrivit reprezentanților instituției, copilul suferă de o afecțiune psihică și deficit de atenție. În centrul social sunt internați 50 de tineri. 

Cum a ajuns adolescentul să-și dea foc  

Victima s-a dus la baie însoțită de un angajat, așa cum prevede regulamentul de ordine interioară. La un moment dat, însoțitorul, care se afla la ușă a auzit zgomot în interior și a intrat în baie după copil. Angajatul l-a găsit pe adolescent cu hainele în flăcări și a sărit să le stingă. 

Tânărul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean dn Buzău pentru îngrijiri medicale, dar, din cauza rănilor grave, doctorii au decis să îl mute la un spital din Capitală. Acum, victima se află internată la Spitalul Grigore Alexandrescu.   

Ce spun autoritățile despre incident 

”Salariatul a intervenit rapid, găsindu-l pe tânăr cu tricoul incendiat. Tânărului i s-a acordat de îndată primul ajutor de către reprezentanții centrului, a fost apelat serviciul de urgență 112”, a declarat pentru stirileprotv.ro, Roxana Kovacs de la DGASPC Buzău 

”Tânărul a suferit o arsură de gradul trei prin flacără pe aproximatic 55 la sută din suprafața corpului. O echipă de medici specialiști a intervenit chirurgical, după finalizarea intervenției pacientul a fost transferat la spitalul Grigore Alexandrescu din capitală pentru continuarea tratamentului”, a anunțat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău pentru sursa citată 

Atât poliția cât și direcția pentru Protecția Copilului au deschis anchete pentru să afle cum s-a petrecut incidentul. Adolescentul nu este un copil problemă și până la această întâmplare nu a dat de furcă. 

”În cauză polțiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub coordonarea parchetului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu” a precizat pentru stirileprotv.ro Marie Vrapciu purtător de cuvând al IPJ Buzău 

image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net