Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu virusul West Nile. Primul deces de anul acesta cauzat de boala purtată de țânțari

Ultima actualizare:

    Un bărbat de 68 de ani din județul Dolj a murit după ce a fost infectat cu virusul West NileFoto: adevărul
Un bărbat de 68 de ani din județul Dolj a murit după ce a fost infectat cu virusul West NileFoto: adevărul

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din județul Dolj a murit după ce a fost infectat cu virusul West Nile, transmis de țânțari. Autoritățile au confirmat, vineri, că a fost astfel înregistrat primul deces de anul acesta cauzat de virusul West Nile în România.

Pacientul a avut primele semne de boală la 25 august, iar decesul a intervenit două zile mai târziu. Este primul deces confirmat anul acesta în România din cauza acestei infecții care provoacă meningită și encefalită și care în alți ani a provocat adevărate epidemii. 

În România s-au înregistrat până acum patru cazuri confirmate cu virusul West Nile, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: un caz la categoria 40-49 de ani (o femeie din Olt), două cazuri la categoria 60-69 de ani (între care unul soldat cu deces) și un caz la categoria 70-79 de ani. Este vorba despre două femei și doi bărbați, toți din mediul urban, iar un caz este și în municipiul București.

Care sunt simptomele bolii și cum ne putem feri

Infecția, transmisă prin înțepătura țânțarului-tigru, se poate manifesta și prin forme severe, cum sunt meningita sau encefalita. Totuși, 80% din persoanele infectate cu West Nile nu prezintă simptome.

Însă atunci când infecţia se instalează, aceasta poate să debuteaze cu simptomele unei gripe, adică febră ridicată și durere intensă de cap, fiind recomandata vizita la medic, pentru că există risc de meningită.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

În luna iulie, Institutul Cantacuzino confirmase prezența țânțarilor-tigru, care transmit virusul West Nile, și în București, iar Primăria a transmis atunci că va intensifica tratamentele anti-țânțari, informează Digi 24.

În 2018, în România s-au înregistrat 36 de decese la nivelul întregii țări din cauza virusului West Nile. Epidemiologii recomandă populaţiei, pentru a se feri de virusul West Nile, să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casa (prin plase de protecţie la ferestre). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net