Un copil către primarul din Timişoara: “Să pună gard electric când se dau țiganii pe tobogan”

image
Un copil i-a cerut primarului Nicolae Robu "să pună gard electric atunci când se dau țiganii pe tobogan"foto: adevarul.ro

Primarul Nicolae Robu s-a aflat în zona stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara pentru a preda amplasamentul unei lucrări de infrastructură, atunci când a fost abordat de câteva femei care erau cu copiii în parc. Doamnele prezente acolo l-au rugat pe edil să înlocuiască un tobogan care s-a rupt, dar în discuție a intervenit și un copil de 10 care a uimit pe toată lumea făcând afirmații cu tentă rasistă.

Joi (18 iunie), primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru o lucrare de modernizare a străzii Podeanu care face legătura între Calea Buziaşului şi stadionul Dan Păltinişanu. Primarul Timișoarei a organizat o conferință de presă la fața locului pentru a prezenta planul lucrărilor care se vor face în acea zonă, relatează adevarul.ro.

Când a trecut pe lângă parc, mai multe femei l-au abordat pe primar și l-au rugat să ia măsuri cu privire la montarea unui tobogan nou, care a fost rupt. „L-au rupt ţiganii”, a intervenit în discuţie cu copil care avea în jur de 10 ani.

Primarul le-a explicat femeilor că în perioada următoare vor avea loc lucrări pentru întreținerea locului de joacă și a parcului din oraș și că va fi înlocut și toboganul rupt. Copilul care avea o problemă cu "țiganii care au rupt toboganul" i-a spus primarului că ar fi bine ca artunci când "se dau ţiganii pe tobogan să pună gard electric”. Afirmația cu tentă rasistă pe care a făcut-o băiatul a stârnit hohote de râs, iar Nicolae Robu, care a fost amentat în trecut de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru un mesaj publicat  Facebook , a dat un răspuns care ridică anumite semne de întrebare cu privire la toleranța primarului față de comunitatea romilor.

 „Dragă, nu putem chiar aşa. E prea de tot. Trebuie să-i pedepsim, e adevărat, însă mai blând”, a spus primarul Timișoarei.

Scuzându-i pe copii, Nicolae Robu a adăugat că "Ei ce să facă săracii ? Iau şi ei din ce aud discutându-se în jurul lor”.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
Kate Middleton
cub mircea bravo png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
ingrijorare
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
incaierare bataie agresiune
tarom jpeg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg