Un nou caz de îmbolnăvire cu Omicron în România! Numărul total de cazuri: 16

Ultima actualizare:

Bilanțul infectărilor cu Omicron a ajuns la 16, după ce a fost confirmat un nou caz, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat, transmis marți, 21 decembrie.

Un nou caz cu Omicron foto: AFP
Un nou caz cu Omicron foto: AFP

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, al 16-lea caz de infectare cu Omicron. Este vorba despre o femeie de 39 de ani din Bihor, care a călătorit recent în Congo.

O femeie în vârstă de 39 ani, din județul Bihor și cu istoric de călătorie în Republica Democrată Congo a fost confirmată cu tulpina Omicron, potrivit comunicatului emis de către Ministerul Sănătății. 

Numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere
Numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere

  „Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 16 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2″, mai transmite ministerul Sănătăţii.

Primele două cazuri de tulpina Omicron în România au fost confirmate pe 4 decembrie – o femeie de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

Cazurile cu Omicron au explodat în toată europa

Conform specialiştilor danezi, Omicron reprezintă deja 26,8% din cazurile noi zilnice în Danemarca. Cu o săptămână în urmă, procentul era doar de 4,9%. “Cu toţii vom fi infectaţi cu Omicron”, cred oamenii de ştiinţă.

Varianta este dominantă deja în Londra, iar Centrul de Control al Boli din Europa susţine că va deveni principala varianta în întreg continentul în ianuarie sau februarie.

În România, doctorul Octavian Jurma a declarat că ”Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam. Nu exista nimic care sa oprească acest debut în România".  

Care sunt principalele simptome de Covid

Cele mai comune simptome de Covid sunt febra mare, o tuse continua şi pierderea mirosului şi/sau a gustului. În cazul Omicron, lucrurile diferă.

Doctorul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit noua variantă, a dezvăluit că unii pacienţi, mai ales cei nevaccinaţi, au simptome intense, precum dureri de cap sau dureri musculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net