Un pilot TAROM a fost prins beat înainte de cursă, la Londra

Pilotul român Radu Cristea avea o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală, au declarat pentru Digi 24 surse din poliţia londoneză. Limita legală a alcoolemiei în Marea Britanie este de 0,2 miligrame/mie.

Controlul făcut de autorităţile aeroportuare de la Londra a fost unul inopinant, însă se pare că oficialii aveau câteva informaţii despre incident. Aceste controale sunt obişnuite şi se fac, de obicei, prin sondaj.

Pentru a putea proba intenţia pilotului de a manevra aeronava, autorităţile londoneze l-au lăsat pe român să tracă de filtru, să se urce în avion şi să-şi preia îndatoririle. Controlul a fost făcut imediat după ce acesta a intrat în tură.

Dacă ar fi fost verificat înainte de filtru, el ar fi putut să se eschiveze şi să spună că nu el trebuie să piloteze acel zbor, ar fi urmat să informeze compania şi să fie trimis un alt echipaj de la Bucureşti.O anchetă a fost demarată în cazul pilotului român, iar acesta nu va mai putea zbura până când cercetările nu vor fi concluzionate. Dacă se va demonstra că a încălcat regulamentele de aviaţie, Radu Cristea riscă demiterea şi pierderea licenţei de zbor.

După ce s-a efectuat acest control, pilotul a fost coborât din avion şi dus la un spital pentru recoltarea probelor biologice. Miercuri, o cursă Tarom de la Londra la Bucureşti a fost anulată. Cei 33 de pasageri au ajuns miercuri seară la Bucureşti, informează Digi 24.

TAROM a emis joi un comunicat de presă despre incidentul de pe aeroportul londonez . „TAROM a anulat zborul RO394 Londra-Bucureşti de ieri, 6 februarie 2013, din cauza faptului că un membru al echipajului s-a aflat în incapacitate fizică de a opera zborul. Inaptitudinea medicală a fost depistată de autorităţile aeroportuare din Londra în urma unui control de rutină”, se arată în comunicat.

„Pilotul a revenit în ţară în cursul zilei de astăzi şi a fost suspendat din activitate până la finalizarea investigaţiei. După primirea rezultatelor oficiale, TAROM va lua toate măsurile care se vor impune în conformitate cu toate reglementările naţionale şi internaţionale în vigoare. Dacă în urma investigaţiei se stabileşte că pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat în conformitate cu regulamentul de ordine interioară al companiei”

„În prezent, se desfăşoară o investigaţie pentru a stabili motivele pentru care pilotul s-a aflat în imposibilitatea de a efectua zborul. Din motive de siguranţă, TAROM a decis anularea zborului de ieri, iar pasagerii cursei au beneficiat de asistenţă conform Directivei Europene 261/2004 şi au fost rerutaţi pe alte zboruri de ieri pentru a ajunge la destinaţie”, se mai arată în comunicatul companiei.

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
shutterstock bani 1953888304 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
neymar plange brazilia jpg
Jenna Ortega FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
camion thor24 1200 jpg
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg