Un planor s-a prăbușit în apropiere de Braşov. Pilotul nu a fost găsit încă

Ultima actualizare:

    Salvamontiștii din Argeș îl caută pe pilotul prăbușit cu planorul pe versanții Munților Leaota
Salvamontiștii din Argeș îl caută pe pilotul prăbușit cu planorul pe versanții Munților Leaota

Un aparat de zbor ușor a dispărut joi, 6 august, de pe radarele din județul Argeș, în apropiere de limita cu Braşov. Un cioban a văzut planorul în picaj și a avertizat autoritățile. O echipă de salvamontiști a plecat în această dimineață, la ora 4,00, în căutarea pilotului și a aparatului de zbor.

Un planor a dispărut joi, în jurul prânzului, după ce a decolat din Aerodromul din Ghimbav, Braşov. Potrivit Adevărul, pilotul nu a fost găsit încă, în ciuda zvonurilor că acesta ar fi fost găsit decedat.

Update: Căutările pentru pilotul planorului prăbușit au fost oprite momentan. Acestea vor reîncepe sâmbătă (8 august), la primele ore ale dimineții, potrivit Mediafax.

Update: Informațiile despre găsirea cadavrului pilotului au fost false. Deși reprezentanții Salvamont Brașov au susținut că bărbatul ar fi fost găsit decedat, reprezentanții ISU Prahova și Brașov anunță că nu au încetat căutările, în ciuda faptului că la găsirea trupului neînsuflețit al bărbatului participă cinci elicoptere și trei avioane. Căutările au început joi (6 august) și continuă vineri (7 august).

Update: Apelul primit de Salvamont Brașov cum că trupul neînsuflețit al pilotului ar fi fost găsit în localitatea Tărlungeni de către o localnică s-a dovedit a fi fals: „Deocamdată nu putem spune nimic oficial. Un pădurar de la regia locală a pădurilor din Tărlungeni, cu un poliţist şi echipa de la ISU au plecat spre locul unde s-a anunţat că ar fi prăbuşit planorul. EI oricum nu vor avea semnal la telefon decât după ce vor reveni în aria de acoperire”, a declarat primarul localității, Kiss Iosif, pentru Adevărul.

Niște ciobani din Argeș au sunat la 112 și au anunțat că au văzut un planor care se îndrepta spre sol. Alte persoane spun că au auzit o bubuitură puternică în zona Munților Leaota. O echipă de salvamontiști au căutat în zonă aparatul de zbor despre care s-a prăbușit. Pilotul planorului avea 56 de ani, o mare experiență și executa un zbor privat în zona Postăvarul, informează MAI, care precizează că la căutări au participat în total cinci elicoptere și trei avioane.

De asemenea, au fost alertate unitățile specializate ale MAI din județele Brașov, Dâmbovița, Covasna, Sibiu, Mureș, Alba, Argeș, Vâlcea, Prahova, Buzău, Bacău și Vrancea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net