Un politician maghiar a amenințat o jurnalistă de la postul național Radio România!

Politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, aflat la Sfântu Gheorghe, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi a afirmat că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare", se arată pe site-ul romania-actualitati.ro, preluat de News.ro

Jurnalista Boróka Parászka a fost amenințată de un politician. Foto generic. Sursa: Shutterstock
Jurnalista Boróka Parászka a fost amenințată de un politician. Foto generic. Sursa: Shutterstock

Ministra Gabriela Firea a reacționat

Partidul Patria Noastră este reprezentat în Parlamentul de la Budapesta. 

În fluxul de ştiri al Societăţii Române de Radiodifuziune şi în spaţiul public a apărut ştirea care relatează despre un derapaj nepermis al unui politician maghiar aflat în România. Un jurnalist maghiar al Radio România şi alte două etnii au fost ameninţate în discursul unui politician extremist din Ungaria.

În mesajul său, acesta spune: "...puteţi să o vedeţi pe Parászka Boróka, o puteţi auzi la Radio Târgu-Mureş. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem".

Politicianul a mai adăugat, cităm: "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar".

Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome şi a comunităţii evreieşti, este menţionat şi numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Am citit cu amărăciune relatările presei cu privire la amenințările la adresa unei doamne, jurnalist la postul public de radio. E și mai grav faptul că afirmațiile extreme au fost făcute de membrii unui partid politic. Normalitatea, respectul și bunul simț nu au etnie sau culoare politică și nu țin de statul social sau funcția ocupată. Amenințarea cu moartea este o faptă penală și se pedepsește ca atare! Astfel de gesturi nu sunt de tolerat și solicit instituțiilor statului să se autosesizeze și să ia de urgență toate măsurile legale în acest caz. De asemenea, e nevoie de solicitarea unor sancțiuni la nivel diplomatic, având în vedere cetățenia străină a „agresorilor”, a transmis public Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile mai sus amintite drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă. Societatea Română de Radiodifuziune condamnă în aceste timpuri grele, cu fermitate, orice comportament extremist şi manipulator care propagă şi incită la violenţă şi îşi exprimă dezacordul cu privire la acest tip de abordare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net