Un preot care recomanda gargara cu apă și sare împotriva coronavirusului are Covid-19

image
Preotul Calistrat Chifan este internat în spital și se simte bineSursa foto: Facebook

Un preot care le recomanda credincio┼čilor gargar─â cu ap─â ┼či sare, ┼úuic─â, agheasm─â ┼či albastru de metil pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus a fost diagnosticat cu COVID-19.

P─ârintele Calistrat Chifan de la M─ân─âstirea Vl─âdiceni, care le recomanda enoria┼čilor s─â fac─â gargar─â cu ap─â ┼či sare ┼či s─â foloseasc─â agheasm─â, ┼úuic─â ┼či albastru de metil pentru a preveni ├«mboln─âvirea cu noul coronavirus, a anun┼úat pe pagina sa de Facebook, c─â a fost infectat cu SARS-CoV-2 ┼či c─â se afl─â ├«n spital.

Preotul Calistrat Chifan, care este urm─ârit pe Facebook de peste 750.000 de persoane, are blog personal ┼či este o prezen┼ú─â activ─â ├«n mass media ┼či social media, povestea, ├«n urm─â cu o lun─â ┼či jum─âtate c─â le ├«nva┼ú─â pe enoria┼čele sale, unele fiind nonagenare, s─â se apere de virus cu ┼úuic─â, gargar─â cu ap─â ┼či sare ┼či albastru de metil.

Părintele Calistrat crede în remedii naturiste, din bătrâni. Ce spunea într-o emisiune tv

ÔÇ×Despre virus a┼č spune eu ceva simplu┼ú acuma, care este naiv─â situa┼úia, ca prim─â vedere. Noi ne protej─âm cu masca, dar dac─â el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particul─â minuscul─â care circul─â prin respira┼úie o ├«mpr─â┼čtii, dar ├«ntrebarea este dac─â ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi, pentru c─â e tot o zon─â umed─â? Dac─â ia contact cu urechea, care r─âspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate s─â intre? C├ónd este s─â te ├«nt├ólne┼čti cu virusul sau ai cartea lui de vizit─â, ├«l g─âse┼čti. Deci dac─â nu este s─â te ├«nt├ólne┼čti, nu este te ├«nt├ólne┼čti. Eu sunt precaut, dar am alt─â p─ârere, am alt─â viziune asupra acestei probleme. Am v─âzut foarte mul┼úi oameni care au ajuns s─â intre ├«ntr-o panic─â nebun─â de aceast─â problem─â a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca s─â folosesc un cuv├ónt simplu. (...) Eu pe toate b─âbu┼úele mele le-am ├«nv─â┼úat, pe cele mai ├«n v├órst─â ÔÇô ┼či am ├«n v├órst─â, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani ÔÇô ele vin ├«n fiecare miercuri la maslu ┼či zic: ┬źNu te-ai ├«nt├ólnit cu COVID-ul?┬╗ ┬źNu, c─â am f─âcut ce mi-a┼úi spus!┬╗ ┼×i ce le-am spus? Ni┼čte m─âsuri de igien─â foarte simple: ├«n fiecare diminea┼ú─â, pr├ónz ┼či seara gargar─â cu ap─â cald─â ┼či sare ca s─â se cure┼úe zona bucal─â pentru c─â sarea e cel mai bun dezinfectant b─âtr├ónesc de c├ónd e ┼úara ┼či p─âm├óntul, dup─â aceea diminea┼úa la sculare o gur─â de ┼úuicu┼ú─â dup─â ce ai luat agheazm─â ┼či anafur─â, pentru c─â alcoolul este cel mai bun dezinfectant, dup─â aceea este acest tratament, c─âruia nimeni nu-i d─â importan┼ú─â, e o pastil─â foarte simpl─â cu albastru de metil care e tot un dezinfectant, mai ieftinÔÇŁ, declara preotul ├«n a doua jum─âtate a lunii iulie, intr- emisiune. 

P─ârintele Calistrat Chifan: ÔÇ×O tuse seac─â ╚Öi necontrolat─â a pus st─âp├ónire pe sistemul meu respiratorÔÇŁ

La acel moment preotul spunea c─â pe 7 iulie f─âcuse o testare, pentru c─â a plecat ├«n Corfu - Grecia ┼či a trebuit s─â fac─â testul, care a ie┼čit negativ. ├Än urm─â cu c├óteva ore, preotul a anun┼úat pe Facebook c─â a fost infectat cu SARS-CoV-2. ÔÇ×Am s─â v─â reamintesc, c─â o tuse seac─â, for┼úat─â ┼či necontrolat─â a pus st─âp├ónire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bun─â voie. F─âr─â simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza s├óngelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infec┼úioase-Ia┼či, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt ├«n rezerva spitalului, sub monitorizare ┼či repaus, nu este absolut nici o conspira┼úie, totul este c├ót se poate de normal, ├«n c├óteva zile voi fi la chilie, dup─â decizia specialistului  cu tratamentul efectuat conform protocolului de  spitalizare. Probabil, pare pu┼úin dificil, faptul c─â 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus ┼či distan┼ú─â fa┼ú─â de credincio┼či, dar astea sunt regulile igienico-sanitareÔÇŁ, le-a transmis preotul urm─âritorilor s─âi pe Facebook.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
cove si sotia in turcia JPG
jojo vacanta culinara jpeg
regina letizia (5) jpg
carrie si boris johnson
image png
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg