Un primar din România „și-a tras” castel în Franța. Jurnaliștii francezi au scris, Recorder a investigat

În urmă cu un an un ziar regional din Franța a scris despre un grup de investitori români care a cumpărat un castel în Hexagon pentru a-l transforma în hotel de lux, scriu jurnaliștii de la Recorder. Articolul menționa un singur nume, Benjamin Gont, după toate aparențele, un personaj-paravan. Investigația de presă realizată de jurnaliștii Recorder a condus la primarul din Sinaia, Vlad Oprea. Potrivit jurnaliștilor, acesta a refuzat să răspundă la întrebări pe parcursul anchetei. A reacționat după publicarea acesteia spunând că este „un material de campanie”.

„Setea de parvenire”

Castelul din Orthez, Franța, despre care Recorder spune că este deținut de primarul din Sinaia
Castelul din Orthez, Franța, despre care Recorder spune că este deținut de primarul din Sinaia

”Cartelul din Carpaţi” este investigaţia Recorder în care se vorbește despre proprietăţi deţinute prin interpuși de primarul din Sinaia, Vlad Oprea. Printre acestea, vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală și care beneficiază de un drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, dar și un castel pe care l-ar deține în Franţa.

Investigația vorbește și despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie.

Oprea a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice. După publicarea acesteia a recționat spunând că este un „material de campanie”, „plătit”.

Această poveste nu este, însă, doar despre averi care nu pot fi justificate. Este mai ales despre setea de parvenire a unor oameni care ocupă funcții publice. Despre o aristocrație de carton, care nu mai poate concepe să împartă puterea și să respire același aer cu muritorii de rând”, spun jurnaliștii Recorder.

În investigaţia Recorder, jurnaliştii prezintă imagini ale unui castel din Franţa, care oficial aparţine unui apropiat al primarului, Beniamin Gonţ. Totuși, declarațiile obținute de Recorder de la primarul localităţii Orthez, de la arhitectul care se ocupă de lucrare și de la vecini, îl indică pe Vlad Oprea ca fiind cel care ia deciziile, fiind văzut de mai multe ori la castel.

Dezvăluiri despre mama primarului Oprea și despre Lucian Bode

Investigaţia Recorder vorbește și de firma Privacons SRL, deţinută în acte de mama primarului. Aceasta ar fi încasat sute de mii de euro de la oameni de afaceri care au câştigat licitaţii în Sinaia sau au avut nevoie de autorizaţii de la Primăria Sinaia, transmite News.ro.

Jurnaliştii mai relatează, prezentând şi imagini, despre aniversarea pe care Vlad Oprea şi-a sărbătorit-o la Castelul Foişor, aflat în administrarea RA-APPS, în condiţiile în care statutul clădirii nu prevede organizarea de petreceri private.

Conform Recorder, secretarul general al PNL Lucian Bode, coleg de partid cu Vlad Oprea, a achiziţionat un teren în Sinaia, sub preţul zonei, de la sora lui Vlad Oprea. Pe acest teren este în curs de construire o vilă, proprietar fiind fiul lui Lucian Bode.

Bode le-a declarat jurnaliştilor Recorder că încearcă să îşi ridice „o căbănuţă” şi că nu ştie cine este sora lui Vlad Oprea.

Vlad Oprea spune că acel castel este o „casă în ruină”

După apariţia anchetei Recorder, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că este un material de campanie ”fabricat şi plătit” de către ”un grup de interese mafiote condus de Dan Radu Ruşanu, care are afaceri importante imobiliare în Sinaia”.

„Acea casă, care este de fapt o ruină, nu un castel, a fost cumpărată de un prieten, de domnul Beniamin Gonț și care urmează să o renoveze. A cumpărat-o la un preț foarte mic, undeva la peste 100.000 de euro. Da, am fost acolo, pentru că vreau să-l ajut cu experiența pe care o am, eu fiind și inginer constructor. Nu l-am întrebat (n.r.: de unde are bani), pentru că nu este treaba mea.

Știu ce este în spatele acestei investigații. Este un grup infracțional care are interese acolo, condus de Dan Radu Rușanu. Chiar dânsul, personal, mi-a spus săptămâna trecută că el plătește toate aceste acțiuni pentru că are interese de a obține un plan urbanistic zonal pentru a începe o construcție imensă în zona telegondolei din Sinaia. Și chiar mi-a spus în mod direct. Asta e realitatea, nu trebuie să ascundem adevărul”, a declarat Vlad Oprea la Euronews.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net