Un pustnic vindecă oamenii cu plante medicinale

Ultima actualizare:

    Pustnicul din Rarău vindecă oamenii din toată țaraFoto: captură YouTube
Pustnicul din Rarău vindecă oamenii din toată țaraFoto: captură YouTube

Un fost mecanic CFR, Ioan Baron (68 de ani), a decis ca, după ce iese la pensie, să se concentreze pe partea spirituală a lucrurilor, să ia contact cu interiorul său și să-și schimbe viața.

Așa se face că de patru ani, ieșeanul Baron trăiește pe Muntele Giumalău din Bucovina, într-un bordei săpat în pământ, relatează adevărul.ro. Aerul curat și natura i-au devenit ajutoare în încercarea lui de a se trata de diverse boli. Încetul cu încetul a început să prepare soluții și să găsească remedii și pentru suferințele altora. Așa i s-a dus renumele la bisericile și mănăstirile din jur. Călugării și măicuțele îl vizitează deseori pentru a-i ajuta cu diversele afecțiuni. 

Cel numit și "fratele Ioan" a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Adevărul și le-a povestit cum încearcă să ajute cât mai multă lume și cum face totul într-o manieră proprie: "Vă spun eu: după o oră-două pe cărări pe munte, nu te mai gândeşti la nimic. Vin la mine tot mai mulţi tineri cu suferinţe psihice, stres, supărări. Îi ţin o zi la mine în pădure, îi plimb pe munte, îi hrănesc cu ce mănânc şi eu, iar ei uită de ce-au venit. Mă întreabă: «Dar nu mă mai doare nimic, ce aţi făcut?». Aşa mă întreabă mereu şi medici, oameni cu şcoală, care vin la mine să vadă cum fac eu bine oameni. Mă şi mir că vin ei, doctorii... Dar eu le zic tuturor: «Doar 10% e de la mine, restul de 90% e de la Dumnezeu»"

Și-a dorit de multă vreme să meargă la mănăstire. Soția nu a fost de acord, iar duhovnicii i-au spus că nu este pregătit pentru viața monahală. Așa a ajuns să devină Ioan de la Rarău, omul munților.

Citește pe adevărul.ro ce relație are cu medicii și câte persoane a ajutat Ioan până acum

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net