Un român, afacerist de succes la Londra! Cum a reușit să deschidă două pizzerii în plină pandemie


    Ovidiu Cheabac îi învaţă pe englezi ce înseamnă pizza de calitateFoto: Arhivă personală
Ovidiu Cheabac îi învaţă pe englezi ce înseamnă pizza de calitateFoto: Arhivă personală

A pornit de la munca de jos şi a ajuns antreprenor! Românul Ovidiu Cheabac a furat meserie în Italia şi apoi a dezvoltat o reţea de pizzerii în Marea Britanie, la Londra, şi în preajma metropolei. Curajos şi ambiţios, tânărul a reuşit să dea lovitura chiar şi în condiţiile dure cauzate de criza sanitară.

Originar din Botoşani, Ovidiu Cheabac a plecat la muncă în Italia când nu avea încă 20 de ani. A decis să ia viaţa în piept şi să-şi construiască un viitor decent, din moment ce în propria ţară nu întrezărea nici o oportunitate. Ajuns în sudul Peninsulei, la Lecce, românul a început cu munca de jos. A găsit un post de spălător de vase, într-un restaurant, dar cu timpul a fost avansat şi a ajuns ajutor de bucătar. Conştiincios şi atent la toate detaliile, a „furat” meserie de la Chefi. Mai mult, din banii câştigaţi a urmat diferite cursuri de pizzer, scrie adevarul.ro. 

„După doi ani de muncă în bucătărie, am început să fac pizza. Am trăit în Italia 18 ani şi am avut ocazia să descopăr o adevărată lume a gastronomiei. N-a fost simplu, întrucât eram absolvent de liceu sportiv, iar până atunci nu am avut tangenţe cu bucătăria. Am parcurs toate etapele - spălător de vase, ajutor de bucătar, bucătar, apoi chef de restaurant”, povesteşte, însufleţit, Ovidiu.  El a izbutit să urmeze cursuri la celebra academie Pizzaioli, una dintre cele mai prestigioase şcoli în domeniu din Italia. „Am participat la numeroase concursuri de pizza, unde am şi câştigat câteva premii”, se mândreşte Ovidiu, care a devenit instructor de pizza şi membru în juriile internaţionale de bucătărie.Tânărul plecat din Botoşani nu s-a mulţumit cu gloria câştigată în Italia şi a acceptat o nouă provocare. În 2017, după 18 ani petrecuţi în Peninsulă, a decis să se mute în Marea Britanie, la invitaţia unui prieten. 


    Una dintre unităţile mobile deschise de român în capitala Regatului UnitFoto: Red Pizza Van
Una dintre unităţile mobile deschise de român în capitala Regatului UnitFoto: Red Pizza Van

„Mi-a plăcut Londra şi, fiind încăpăţânat şi dornic de adrenalină, am decis să rămân şi să încep aici o afacere”, mărturiseşte el. Cu banii din economii, a deschis prima pizzerie mobilă la Londra, în 2018. După câteva luni, a mai deschis una. Apoi, în timp ce alte restaurante se închideau, a dat lovitura şi s-a extins. Aşa că a deschis încă două pizzerii în 2020, an în care multe restaurante din Regatul Unit au dat faliment. O pizza preparată la cele patru puncte de desfacere costă între 7 lire sterline (40 de lei) şi 10 lire sterline (57 de lei).Click! spuneOvidiu Cheabac a pus umărul la înfiinţarea „Asociaţiei Pizzarilor Profesionişti” din România şi va ţine o serie de cursuri. „Am deschis şcoala împreună cu trei profesionişti, Ciprian, Giulia şi Andrei. Sper să ne întoarcem acasă într-o zi şi să fim apreciaţi şi de români”, încheie botoşăneanul.


    O pizza după care îţi lasă gura apăFoto: Red Pizza Van
O pizza după care îţi lasă gura apăFoto: Red Pizza Van
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg