Un român de 53 de ani a șocat la Campionatul Mondial de Kempo. Cătălin „Balamuc”, două centuri la categorii diferite

Campionatul mondial de Kempo, Antalya 2024, 1100 de sportivi din 56 de țări! Eroul competiției a fost însă un român, care la 53 de ani a devenit campion mondial la două categorii! Bucureșteanul Cătălin Bodârlă este senzația artelor marțiale românești. Campionul a stat de vorbă în exclusivitate cu click.ro.

Cătălin Bodârlă zis Balamuc
Cătălin, veteranul campion

La 53 de ani, Cătălin Bodârlă zis „Balamuc” după porecla dată în copilărie de tovarășii de joacă din zona bucureșteană Muncii-Baba Novac, are aproape 75 de medalii cucerite în carieră, a fost până la aceste întreceri de 4 ori campion mondial şi de 3 ori campion european. 

Prețul? Are peste 20 de accidentări grave, de la fracturi la rupturi de biceps, tendon şi umăr dar setea de a luptă nu i s-a ostoit...Se spune că fiecare dintre noi avem o flacără care ne arde pe dinăuntru și pe care vrem să o stingem iar unii reușim, în timp ce alții sfârșesc devorați de ea...Cătălin a învățat să dreseze flacăra și a transformat-o în centuri, titluri și victorii. 

Cătălin Bodârlă zis Balamuc
„Balamuc” după ce a câștigat una dintre centuri acum câteva zile la Campionatele Mondiale de Kempo

Ce spune „Balamuc”, veteranul campion  

„Meciuri foarte disputate! Am câștigat centura odată la categoria Kempo MMA și am concurat și am câștigat și la Kempo Full, ambele la 80 de kilograme”, ne-a povestit simplu și detașat Cătălin. Spune că mult din ceea ce a reușit se datorează mentorului și antrenorului său, celebrul Amatto Zaharia.

Copiii antrenați de Cătălin „Balamuc”, campioni și ei 

Cătălin este și profesor de arte marțiale cu atestat la Academia Națională de Educație Fizică și Sport. Are propriul lui club, BCB, de la numele său, Bodârlă Cătălin la care se adaugă porecla din copilărie, „Balamuc”. Aceasta din urmă i-a devenit aproape un nume de războinic în această lume dură deși plină de fairplay, a artelor marțiale.  

La intrarea în sala sa din cartierul bucureștean Muncii nu sunt chiștoace, nu sunt sticle de bere. Manager sau salahor, elev sau senior, Cătălin îi învață pe toți artele marțiale cu aceeași rigoare, onestitate și disciplină cu care l-a îndreptat pe acest drum mentorul său, celebrul Amatto Zaharia.  

Pemtru prima oară și-a luat cu el copiii și i-a dus să concureze la Campionatul Mondial de Kempo. Este mult mai fericit de reușitele elevilor săi decât de centurile sale.  

Pătrașcu Matteo 14-16 ani, locul 1 la full Kempo,  

Botezatu  Ianis, 16-18 ani, locul 2 la full Kempo 

Luca Bosniceanu 14-16 ani locul 3 la semi Kempo 

Lavinia Bodârlă 14-16 ani, locul 3 la semi Kempo 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net