Operațiune „românească”! Cum a încercat un șofer de BMW hibrid să-și încarce mașina

Ultima actualizare:

Toată lumea știe că românii sunt inventivi, așa că nimic bun sau rău nu ne mai poate suprinde, nici măcar atunci când vedem imagini cu un şofer care şi-a pus maşina hibrid la încărcat la un stâlp de electricitate.

Operațiune „românească” în Timișoara
Operațiune „românească” în Timișoara

Povestea s-a petrecut în Timișoara, unde un autovehicul BMW plug-in hybrid, cu numere de înmatriculare în Timiş, a fost reperat într-o postură inedită. 

Modelul de maşină este o combinaţie dintre un motor pe benzină şi un motor electric. Dorind să-și încarce autovehiculul, bărbatul (presupunem că e mâna unui bărbat) și-a pus BMW-ul la încărcat direct la un stâlp electric din Timişoara.

Șoferul unui BMW plug-in hibrid își încarcă mașina direct de la stâlpul electric

Un BMW a fost încărcat la stâlpul de curent electric, în Timișoara. Foto: Republica.ro
Un BMW a fost încărcat la stâlpul de curent electric, în Timișoara. Foto: Republica.ro

Imaginile inedite au fost publicate de site-ul Renasterea.ro., care menționeză că acestea au fost trimise de un cititor al ziarului. Din păcate, nu avem mai multe informații despre modul cum s-a încheiat această „operațiune românească”. Totuși, îi lăsăm aici posesorului mașinii o hartă cu stațiile de încărcare - poate va avea nevoie în viitorul apropiat.

După acest episod, cine mai poate spune că România nu este pregătită mental să susțină pactul Green Deal al Comisiei Europene, care prevăde faptul că emisiile generate de sectorul transporturilor ar trebui să scadă cu 90 la sută până în 2050?

Poate nu toți românii au bani de mașini „verzi” sau poate că nu suntem și nu vom fi niciodați dotați cu suficiente stații de încărcare, dar nimeni nu poate acuza poporul român că nu este inventiv.

Ce beneficii au cei care vor să schimbe mașina veche cu una electrică sau cu una hibrid?

Comisia Europeană a stabilit un calendar prin care își propune ca emisiile de carbon să fie reduse la 0. România încearcă și ea să se adapteze acestui scenariu, iar șoferii care vor să renunțe la mașinile cu motoare pe benzină sau diesel și să cumpere un autovehicul electric au beneficii substanțiale în cadrul programului „Rabla”:

  • dacă vor tot o mașină cu motorizare clasică, valoarea primei de casare a unui vehicul mai vechi de 6 ani este de doar 6000 de lei 
  • pentru motoarele electrice, prima de casare este de 51.000 de lei
  • pentru un model electric hibrid plug-in, șoferii primesc de la stat 26.000 de lei în schimbul unei mașini vechi

Referitor la stațiile de încărcare, ministrul Mediului a venit cu vești bune. Recent, Tanczos Barna a transmis că vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net