Spitalul din România care poate intra în faliment din cauza salariilor. Câți bani primesc angajații: „Ne adâncim din ce în ce mai mult”

Ultima actualizare:

Vești proaste pentru bolnavii din țara noastră. Un spital din România este pe cale de a intra în faliment, iar directorul instituției medicale a explicat că 99% din buget este folosit pentru a plăti salariile angajaților.

Salariile angajaților sunt prea mari / foto: Shutterstock
Salariile angajaților sunt prea mari / foto: Shutterstock

Din păcate, de-a lungul anilor, ne-am obișnuit ca o mulțime de probleme în țara noastră să fie provocate de către veniturile mult prea mici. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, în acest caz, problemele sunt provocate fix din motivul opus. Spitalul din Târgu Cărbunești ar putea ajunge să dea faliment, din cauza salariilor mult prea mari ale angajaților.

Directorul instituției medicale a spus că 99% din bugetul spitalului este folosit pentru a plăti salariile angajaților. De asemenea, potrivit managerului spitalului, balanța dintre cheltuielile și veniturile instituției nu este deloc echilibrată. Iar pe lângă faptul că salariile oferite de acest spital sunt mari, aici lucrează și un număr mare de oameni, motiv pentru care cheltuielile sunt extrem de mari.

Un spital din România poate da faliment din cauza salariilor prea mari

Managerul instituției a spus că la spitalul din Târgu Cărbunești lucrează aproximativ 500 de oameni, care au un salariu mediu brut ce depășește valoarea de 10.000 de euro. Se pare că instituția nu mai are bani de a plăti salariile și deja a acumulat datorii de 1,2 milioane de euro. Acest spital se află într-un oraș cu numai 8.000 de locuitori, iar modernizările aduse instituției au avut o valoare de 15 milioane de euro.

„Suntem într-o situaţie financiară foarte delicată, am folosit un termen nepotrivit ca şi faliment, pentru că totuşi suntem un spital, dar suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financiar. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condiţiile în care nouă ne mai lipsesc 4 miliarde (n. red. adică 400.000 de lei noi) pentru furnizori lună de lună.

Asta înseamnă că dăm salariile, rămânem cu patru miliarde, ne mai rămân cam 400 de milioane (n. red. Adică 40.000 de lei noi) aşa, mai achităm luna următoare iar şi ne adâncim din ce în ce mai mult.”, a declarat, conform sursei citate, Sorin Mehedințu, managerul spitalului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net