Un terorist Al Qaeda a dat România în judecată la CEDO

Ultima actualizare:

Teroristul Rahim Muhammad Al Nashiri, membru Al Qaeda, aduce România în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului. El a reclamat că a fost torturat pe teritoriul ţării noastre, în centre secrete de detenţie ale CIA. Al Nashiri a depus în 2012 plângerea împotriva României, dar abia la sfârşitul acestei luni va avea loc o audiere publică.

Teroristul susţine că, în perioada iunie 2003-septembrie 2006, a fost ţinut şi torturat într-o închisoare secretă a CIA de la Bucureşti. Ar fi ajuns în ţara noastră după ce a fost capturat de armata americană, fiind suspect principal pentru uciderea a 17 militari americani, în atacul din 2000 asupra distrugătorului USS Cole. Statul român a negat, de fiecare dată, existenţa unor închisori CIA pe teritoriul său.

Audierea publică în cazul Al Nashiri contra României va avea loc pe 29 iunie în faţa judecătorilor de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

Teroristul, membru al temutei organizaţii Al Qaeda, a depus plângerea împotriva ţării noastre încă din anul 2012. A reclamat la CEDO că în perioada iunie 2003-septembrie 2006 ar fost ţinut şi torturat într-o închisoare secretă CIA de la Bucureşti.

Statul român a negat de fiecare dată existenţa unor astfel de închisori.

„Am făcut inspecții inclusiv la anumite aeroporturi, fie că e vorba de Băneasa, de aeroportul Kogălniceanu sau Timișoara, nu am văzut nicio locație care să fi putut fi folosită în acest sens”, a spus Teodor Meleșcanu, fost director SIE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net