Un tren cu 140 de pasageri a deraiat în județul Hunedoara. O persoană a fost rănită

image
Un tren a deraiat în județul Hunedoara, iar o persoană a fost rănităFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Două trenuri au deraiat duminică dimineață, 23 decembrie, în județele Hunedoara și Caraș-Severin. Un tren era pentru călători, iar celălalt căra marfă. Trenul de persoane circula pe ruta Constanța-Arad, iar în timpul călătoriei, în judeţul Hunedoara au deraiat trei dintre cele șase vagoane ale garniturii. În el se aflau 140 de pasageri, iar una dintre persoane a fost rănită.

CFR Călători a anunțat imediat după incident că o locomotivă Diesel va prelua cât de curând garnitura de tren, iar călătorii își vor continua drumul. 

Incidentul s-a produs în jurul orei 07.15 dimineața, când ultimele trei vagoane aflate în structura trenului IR 1821 Bucureşti Nord - Arad au deraiat între stațiile Petroșani -Subcetate. În tren se aflau60 de pasageri, mai precis în cele trei vagoane, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători, a precizat CFR Călători.

Potrivit hotnews.ro, CFR a promis că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Reacția ministrului Transporturilor, Lucian Șova

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, susține că a atras atenția de mai multe ori că starea infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție", a fost reacția ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

De asemenea, Șova spune, într-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului, că angajații CFR ar putea face mai mult - "astăzi păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare".

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
ROMANIA Handbal Portarita jpg
coronavirus
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg